Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnaté bylinkové kuře pečené na hrubé soli

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie828 kJ /
198 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky22,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 350,00 g
Sůl875,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře omyjeme a osušíme. Osolíme jemnou solí jako vždy, nahoře i zevnitř. Do dutiny kuřete vložíme plátek másla a bylinky podle svoji chuti. Dala jsem snítku rozmarýnu a pár lístků majoránky a bazalky. Krok 2: Hrubozrnnou sůl rovnoměrně rozprostřeme na pekáček. Položíme kuře a lehce přikryjeme alobalem. Pečeme na 180 st. cca 1/2 hodiny. Pak sundáme alobal, kuře potřeme paprikovým olejem a pečeme dalších 30-40 minut. Krok 3: Průběžně potíráme. Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu a kuře dopečeme do křupava.

Zveřejněno 14. 5. 2016

Poznámka autorky mika59

Doporučuji nechat upečené kuře asi 10 minut

odpočívat. Pak je opravdu šťavnaté..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté bylinkové kuře pečené na hrubé soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nky5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté bylinkové kuře pečené na hrubé soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nky5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Známý recept a moc dobrý:yes:

:yes::-):yes:, chutná skvěle, taky ho dělávám.

Použití soli je dobrý nápad:yes: ale šťáva z kuřete je pryč:-O

Díky za připomenutí hodně starého receptu;-)Je fakt,že jsem to nikdy nevyzkoušela a jako Hazel jsem k tomu byla skeptická;-)pamatuji se,že když jsem byla mladá,tak s tímto receptem někdo přišel,přišlo mi dát 1kg soli,že to musí být slané,ale dnes už jsem jiného názoru a tak ráda toto vyzkouším;-)

Diky za vysvetleni, urcite to tedy zkusim. Zde se stale mluvi jak sul je skodliva a tak kdyz jsem videla 1kg sole,tak jsem se zalekla. Vsem Vam verim a to kure na fotce vypada nadherne.

hazel: Ta sůl tam má jenom vlhčící funkci, a přitom není třeba žádné dochucovací prostředky..:-K

V solné krustě jsou skvělé i ryby nebo brambory :yes:

Cely recepis vypada dobre ,tedy az na tu sul. Jeste jsem to nezkusila,tak nemuzu nic moc rikat,ale urcite tolik sole nedam,az to budu peci.

hazel: také peču kuře v 1 kg soli a je výborné, šťavnaté. Nebojte se toho, budete mile překvapena.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
pečené šťavnaté kuře recepty, pečené kuře, šťavnaté pečené kuře, kure na soli, pecene kure s bylinkami, pecene kure na soli, pecene stavnate kuře, štavnaté kuře, kure pecene na soli, kuře ve slané krustě, pečené kuře recept, kure na soli a bylinkach, recept na pečené kuře, pečené kuře recepty, recepty na kure, recept na kuře, kuře na 1kg soli, recept kuře pečené na soli, pecene kure sul a maslo, kuře pečené v soli

Suroviny:
kuře, sůl hrubá, máslo, rozmarýn, bazalka čerstvá, majoránka, máta, koření oregáno, olej, paprika sušená sladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu