Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

casino casino

Náročný

Suroviny

Porce: 1 porce (6 ks)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 539 kJ /
368 kcal
Bílkoviny6,04 g
Tuky31,46 g
Vláknina1,08 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 169 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy14,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vývaru (můžeme přidat i kořenovou zeleninu a bouquet garni) uvaříme maso doměkka (trvá to asi 3 hodiny); maso necháme vychladnout ve vývaru a pak ho na drobno rozsekáme. Krok 2: Rohlík nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a po chvíli pečivo vymačkáme. Krok 3: Máslo utřeme do pěny, přidáme žloutek, sardelku, vymačkaný rohlík, okořeníme a dobře promícháme. Na konec přimícháme hlemýždě a jemně krájenou petrželku. Krok 4: Do ulity dáme 1 KL vývaru co zbyl po vaření masa a domeček naplníme nádivkou. Nádivku zarovnáme a vtlačíme do ní strouhanku (ďobneme do strouhanky). Krok 5: Naplněné domečky pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme do růžova v rozpálené troubě (asi 10 minut). Krok 6: Můžeme podávat se zeleninovým salátem, případně i s bílým pečivem.
U nás máme nejraději bez pečiva, pouze s bílým vínem a když je k mání, tak se žlutým melounem.

Zveřejněno 16. 5. 2016

Poznámka autora casino

Pokud má někdo z hostí problém s konzumací uvedeného živočicha, tak lze použít maso z uvařených drůbežích žaludků

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíše to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnMQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnMQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Nadja: Nadi a hned bych šla k Šuterům na šneky,ty jsi byla první,která mi říkala ochutnej,tak jsem učinila a byla to lahůdka;-):yes:

casino: .... tak slimáci možná leželi v těch žaludcích .....:-D
AnnaHakenova: fuj se říká psovi, když strká čumák tam, kam nemá. Dobře připravení šneci jsou lahůdka.

fuuuuuj co to je za hnus:no::no::no:

AnnaHakenova:
No, to vaše psaní mi přijde jako revanš za https://www.toprecepty.cz/recept/49532-vynikajici-... leč nevadí mi to:-)
Pro podobné případy mám pro takové "případy" jako vy, produkt (říkám tomu "Falešní šneci po gaskoňsku", který se vám snad nebude až tolik eklovat. Některé hvězdy by z toho udělaly "nový" rcp :-D ale taková změna v rcp nestojí ani za psí štěk, že:-D Vy to patrně, se vší pravděpodobností nebudete zkoušet;-) ale kdyby náááhodou někdo jiný, tak prosím zde:
Místo hlemýždích nožek vemte kuří žaludky, uvařte je, odstraňte z nich "chrupavku", a dále postupujte podle receptu. Ušetříte fůůůru času se sběrem a přípravou, příp. trochu peňez při koupi živých a hafo peněz při koupi konzervovaných šneků:-D
...a když fáši zastříknete kapkou rybí omáčky:yes: tak pouze gurmet možná pozná, že to vedle "slimáků" ani neleželo:-D:-D:-D

Zobrazit starší odpověď

:-((:-((:-((:no::no::no:

Šnečky mám ráda, hned bych si dala.<3
A jen k doplnění: předpokládám, že květ je muškátový a kůra citronová?

;-):yes: Vždy když vidím nějaký recept na šneky nebo je pojídat ve filmech, tak si vzpomenu na historku z mládí, kdy jsem zkoušela různé recepty a jednou také šneky. Recept jsem zaslechla v rádiu a tak jsem ho chtěla vyzkoušet. Šneky jsem nasbírala, dala je na zahradu do dřezu, zakryla je starou záclonou a nechala je dva dny hladovět, jak doporučovali v rádiu, aby se prý pročistily. Tenkrát jsme s mužem, coby novomanželé, bydleli u tetičky v podkrovním bytě. Když jsem pak šneky vařila, byl to neskutečný smrádek. Tetička na mě z přízemí volala: "Proboha, co to tam Mílo vaříš? Šneky tetičko. .......ježíšmarjá, ona vaří šneky!" ......skončili na kompostu:-D

Hodně podobně udělané šneky jsem už jedla a byla jsem příjemně překvapená jemnou chutí. :yes::yes:V Lídlu jsem sehnala mražené šneky a dělala přímo podle návodu na obalu, bylo to dobré. někdo se třeba nad tím ošklíbá, že by to nejedl, ale je to věc zvyku a chuti. Mně osobně lákají takovéto experimenty a toto je opravdu chutné, jemné masíčko. Nakonec existují přímo i hlemýždí farmy a i u nás se hlemýždi vykupují.

Tématické fráze:
hlemýžď recepty, hlemýžď recept, recept na hlemýždě, hlemýždi recept, jak se vari sneci, hlemýždi recepty, příprava hlemýžďů, recepty z hlemýždů, hlemýždi, hlemýždí sekaná, hlemýždí farma, příprava hlemýždě, recept hlemýžď, recepty na hlemýždě, příprava hlemýždů recepty, jak se vaří hlemýžď, sneci farmy, konzervovaní šneci, recepty na hlemizde, priprava hlemyzd trouba

Suroviny:
maso, vývar hovězí, rohlík, mléko, máslo, žloutek, petrželka, strouhanka

Přidat fotografie receptu