Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pitipanna (vraž do pánve)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jinkak jinkak

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie358 kJ /
86 kcal
Bílkoviny2,45 g
Tuky0,42 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapni troubu na cca 175 °C - musí se předehřát. Krok 2: Brambory, cibuli a maso nakrájej na kostičky (1 cm) a promíchej s olejem nebo rozehřátým tukem z pečení, opatrně osol ( tuk z masa bývá slaný) a opepři (nemusí být). Krok 3: Vše přesyp do pekáče a vlož do vyhřáté trouby. Já obvykle vyložím pekáč papírem na pečení nebo teflonovou pečící folií. Nechytá se mi to. Krok 4: Pečeme cca 1 hodinu a během pečení několikrát promícháme. Hotovo je, až když jsou brambory lehce dozlatova.
Vejce připravíme jako volské oko. Krok 5: Pitipannu navršíme na talíře, přikryjeme volským okem a pokapeme dle chuti kečupem. Talíř s Pitipannou obložíme dle chuti červenou řepou.

Zveřejněno 18. 5. 2016

Poznámka autorky jinkak

Tento jednoduchý recept jsem si přivezla ze Švédska. Tam se říká, že doma je tam, kde víš co je v Pitipanně. Z toho vyplývá, že můžeš použít opravdu jakékoliv pečené maso a všechny suroviny dle chuti a možností. Dá se připravovat i na pánvi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pitipanna (vraž do pánve)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qn17

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pitipanna (vraž do pánve)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qn17

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Mám rada akékoľvek pečené zemiaky, vyskúšala som, v podstate niečo podobné robím. Takže klasika. ;-)

Máš pravdu, jak ve Švédsku, tak i zde se dělá stejně, jen někteří autoři receptu tomu dávají jiný "moderní název", tak je necháme, ať si "moudří s názvem receptu":-D

Tématické fráze:
kureci pitipanna, pecene maso na kostky s volskym okem, svedska zeleninova panev, zeleninová pitipanna

Suroviny:
brambory, cibule, maso pečené, řepa červená, vejce, kečup sladký, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu