Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka po holandsku

Opečená vepřová panenka obalená ve voňavé bylinkové směsi podávaná se zeleným chřestem a jemnou holandskou omáčkou se stane jistě vaším novým oblíbeným pokrmem. Pokrm podáváme posypaný křupavými mandlovými lupínky.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 669 kJ /
1 116 kcal
Bílkoviny8,72 g
Tuky116,35 g
Vláknina0,24 g
Cholesterol 744 mg
Sodík 173 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy3,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozpálíme na 160 °C. Krok 2: Nejprve orestujeme mandlové lupínky na suché pánvi a odložíme je stranou. Krok 3: Panenku očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi vhodné i do trouby rozehřejeme olej a maso na něm opečeme zprudka ze všech stran. Krok 4: Pánev dáme do trouby a pečeme asi 12-15 minut. Pak ji z trouby vyndáme a necháme ji na teplém místě ještě 5 minut v klidu. Krok 5: Chřest omyjeme, dřevnaté konečky odkrojíme a vložíme ho do vroucí osolené vody. Krok 6: Jen velmi krátce ho blanšírujeme podle tloušťky tak, aby zůstal na skus. Vyjmeme ho z vody a necháme zchladit a odkapat. Krok 7: Pro přípravu omáčky nejprve rozpustíme máslo. Žloutky, víno a hořčici vyšleháme v misce dohladka. Misku dáme do vodní lázně a za stálého šlehání
přiléváme rozpuštěné máslo, až omáčka zhoustne. Podle chuti ji osolíme a opepříme. Krok 8: Všechny bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Promícháme je. Krok 9: Na pánvi rozpustíme lžíci másla a chřest v něm prohřejeme. Krok 10: Panenky obalíme v bylinkové směsi a nakrájíme je na špalíky. Krok 11: Chřest naklademe na talíř, přelijeme omáčkou, přidáme maso a posypeme mandlovými lupínky.

TIP: Jak připravit rychlou holandskou omáčku

Zveřejněno 18. 5. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka po holandsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lg1M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka po holandsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lg1M

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-)<3:yes::yes:Pekný recept i foto :-K

Dobrý nápad :-)

krásný recept i servis :yes:

zizalka: moc děkuji :-K

:yes::yes:

:-Kkrkovicka.x:

Dámy, děkuji :-K. Opravdu jsme si pochutnali ;-)

To teda je opravdu luxusní:yes:

Krásné, to by mi moc chutnalo:-):yes::yes:

Tématické fráze:
vepřová panenka v troubě, vepřová panenka recepty, vepřova panenka na pánvi, vepřová panenka recept, vepřová panenka, vepřová panenka do trouby, panenka do trouby, vepřová panenka s holandskou omáčkou, recepty z vepřové panenky, luxusní vepřová panenka, panenka z trouby, veprova panenka z trouby, top recepty vepřová panenka, luxusní panenka recept, recept na vepřovou panenku, panenka na pánvi, luxusni veprova panenka recept, panenka v troube, vepřové panenka v troubě, recepty luxusni plnena panenka

Suroviny:
panenka vepřová, sůl, pepř, chřest zelený, olej, máslo, pažitka, petrželka, saturejka, tymián, lupínky mandlové, máslo, žloutek, víno bílé suché, hořčice dijonská, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu