Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ohnivá lorna

Trpělivost růže přináší. To platí o receptu na vepřovou maso v pikantní marinádě, kdy maso marinujeme tři dny. Za pomocí lorny na grilu dosáhneme zajímavé zauzené kouřové chuti. Maso bude krásně měkké a šťavnaté.

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min 3 dny odležení

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava, 3 dny odležení)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 326 kJ /
6 292 kcal
Bílkoviny418,12 g
Tuky461,88 g
Vláknina29,70 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 9,31 g
Sůl22,50 g
Sacharidy78,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začneme 3 dny předem. Maso nakrájíme na větší kusy než na guláš. Krok 2: Osolíme, opepříme, polijeme olejem, promícháme. Namačkáme do misky, aby tam bylo co nejméně vzduchu a dobře vzduchotěsně přikryté necháme v ledničce. Krok 3: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli pokrájíme na větší kusy. Anglickou slaninu pokrájíme na větší kostky. Krok 4: Do lorny nalijeme lečo, přidáme cibuli, česnek a slaninu. Krok 5: Maso vyndáme z misky a promícháme s harissou. Rozložíme do lorny a podlijeme pivem. Krok 6: Zakryjeme, pečeme nad dřevěným uhlím nebo tvrdým dřevem zhruba 2-2,5 hodiny. Krok 7: Oheň nesmí pálit moc. V průběhu pečení kontrolujeme, podléváme pivem, později už jen vodou dle potřeby. Na dně se vytvoří zahoustlá šťáva, maso by se mělo téměř rozpadat. Krok 8: Podáváme s chlebem a chlazeným pivem. Má to říz.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa

Zveřejněno 18. 5. 2016

Poznámka autorky zizala

Lorna je pekáček s komínkem a poklicí. Maso se v ní zároveň peče, dusí i udí.

Lornu mám k plné spokojenosti vyrobenou na zakázku, ale lze zakoupit i lorny hotové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohnivá lorna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nk17

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ohnivá lorna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nk17

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

To vypadá luxusně :yes:

:-8:yes:

Děkuji za milé komentáře :-K

Miro kuchár 18. 5. 2016 20:55
Díky za recept. " NEBE V HUBĚ" !!! V " Prostřeno " bych dal okamžitě 10.
:-K<3:-D:yes::yes::yes:

:yes::-):yes:

Už mně ta tvoje lorna chyběla - hurá, léto je tady:yes::-D

To vypadá na nějakou velkou oslavu;-):-):yes::yes:

Já mám doma 30 let starý hrnec na tento způsob. Je bohužel hliníkový. Ale na sporáku jsme kdysi v něm dělali kachnu a byla dokonalá.:-)

Zobrazit 6 starších odpovědí

Tématické fráze:
lorna, maso v lorně, lorna recept, lorna na maso, maso na lorně, feferonková pasta recept, lorna recepty, feferonkova pasta, domácí feferonková pasta, maso v lorně recept, recept na lornu, maso z lorny, recepty na lornu, ohnivé maso, co je lorna, recept lorna, vepřové maso v lorně, recepty lorna, maso v lodně, recepty z lorny

Suroviny:
krkovice vepřová, lečo, harissa, sůl, pepř, pivo černé, cibule, česnek, olej, slanina anglická

Přidat fotografie receptu