Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paella bez mořských potvor

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marps Marps

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 936 kJ /
2 614 kcal
Bílkoviny190,50 g
Tuky9,40 g
Vláknina43,60 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 307 mg
Sůl0,82 g
Sacharidy420,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Paella je nejznámější španělský pokrm z rýže. Jméno dostal podle široké mělké kovové pánve zvané paellera, ve které se tradičně připravuje. Použít však lze jakoukoliv mělkou pánev se silným dnem. Na základní recept existuje mnoho variací. My si připravíme paellu bez mořských potvor, které ne každému chutnají a bez zeleného hrášku, který zase nahradíme fazolemi. Pomalu se tímto krokem přesouváme ze Španělska do Latinské Ameriky… Krok 2: Předem namočíme a uvaříme klasické bílé fazole, spíše menší. Po uvaření je necháme okapat. Pánev pokapeme olivovým olejem a zahřejeme. Přidáme na kousky nakrájená kuřecí stehna, ale můžou být i prsíčka a zvolna opékáme dozlatova. Potom přidáme dvě cibule nakrájené podélně na plátky, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky a opékáme dohromady s kuřecím masem. Opepříme drceným pepřem a osolíme. Můžeme přidat i kurkumu, kdo ji má rád. Já ji nemusím Krok 3: Nakrájíme španělskou (nebo francouzskou) paprikovou klobásu na silnější kolečka a přidáme k masu a zvolna opět pečeme na mírném ohni. Přidáme nasekanou zelenou petrželku. Zalijeme kuřecím vývarem a chvilku podusíme. Pak směs přendáme do mísy. Připravíme hrnek dlouhozrnné rýže, kterou opláchneme a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky a jednu menší cibuli nasekanou na kostičky. Osmahneme a přisypeme okapanou rýži. Dobře promícháme, aby se zrnka obalila olejem. Osolíme a podlijeme kuřecím vývarem. Dusíme cca 10 minut zakryté poklicí.
Pak vsypeme předem připravenou směs z masa, klobásy a zeleniny, přidáme uvařené fazole a vše důkladně promícháme a zvolna dusíme, dokud se neodpaří voda. Na závěr vidličkou načechráme rýži a můžeme podávat.

Zveřejněno 22. 5. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paella bez mořských potvor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/07xL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paella bez mořských potvor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/07xL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

moc me prekvapilo ze nekdo muze nazvat morske potvory.paella s kuretem a kralikem se vari,ale nesmi tam chybet safran.:no:

Mne prekvapilo foto, nevidim tam paellu, ale masovou smes, chybi mi tam kulatozrnna ryze (ne dlouha), safran, trosku vina na podliti a hlevne zpusob pripravy. Paella je jidlo z jedne "panve". To, ze tam nejsou morske plody nevadi.

Ne vždy musí být pravá paella s mořskými plody. Pro oblast v okolí Valencie, kde se mimochodem pěstuje rýže, je typická paella s kuřetem a králíkem bez mořských plodů :-p

:-((

Tématické fráze:
pravá španělská paella, masova paella, pravá paella, paella bez mořských plodů, paella s fazolemi, potvor.cz, paella s králíkem, španělská paella s kuřecím masem, paela s fazolemi, recept na paellu bez mořských plodu, paella bez masa, paella bez vývaru, španělská masová směs paella recepty, paella recept cz, španělská paella bez mořských plodu, kuřecí paella, paella mořské, španělska paella, klobasa na paellu, kuřecí paella s ryzi

Suroviny:
maso kuřecí, klobása papriková, fazole bílé, rýže dlouhozrnná, vývar kuřecí, cibule, česnek, petrželka zelená, olej olivový, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu