Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové výpečky na černém pivu

Šťavnaté výpečky při pečení rozvinou svou vůni široko daleko. Inspirujte se tímto receptem a připravte výtečné masové kousky pečené na pořádné dávce cibule, kterou doplňuje nasládlá chuť černého piva.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 100 min

110 min (10 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 831 kJ /
3 306 kcal
Bílkoviny294,57 g
Tuky181,87 g
Vláknina37,10 g
Cholesterol 630 mg
Sodík 880 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy89,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli na půlměsíčky, česnek na plátky, vše osolíme, přidáme koření a dobře promícháme. Krok 2: Směs uložíme do zapékací mísy, podlijeme pivem, zakryjeme a dáme péct na 160-170 °C asi na 90 minut. Krok 3: Odkryjeme, zvýšíme teplotu a dopečeme dočervena. Podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.

TIP: Tipy a rady jak zachránit maso, když se připálí

Zveřejněno 24. 5. 2016

Poznámka autorky cathleen

Upraveno z web.iprima.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové výpečky na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ODwr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové výpečky na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ODwr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:yes:

<3:yes: Díky za recept. Příště dám víc papriky a asi měly být menší kousky masa :-(
Ale i tak nám moc chutnalo.

zizala: děkuji za vyzkoušení i krásnou fotku <3:-K

Výborný recept! Dělala jsem jako rodinný nedělní oběd a každý si přidal a samozřejmě chválil :yes::-8

horseska: díky za zprávu :-):-K

Peču tak již několik let, dělám tak i kuře .. peču pomalu cca 2 hodiny.... maso se jen rozsýpá :-p

:yes::yes:

Mňam:yes::-KTaké maso raději podlévám černým pivem,než světlým,ale na výppečky mě také ještě nenapadlo použít 2 druhy masa:-8
Jana Pa:Jani,maso můžeš udělat i na sporáku v kastrolu,nebo papińáku a pak část šťávy prudkým varem bez pokličky nechat vydusit;-)

cathleen: No,špatný nápad to rozhodně není a také to tak někdy podle Tebe udělám<3Když se u nás sejde"omladina"tak část frfňá,že jsou výpečky tučnější a Ti druzí jsou spokojeni,protože to tak mají rádi:-DTvůj recept je príma kompromis:-K

Zobrazit starší odpověď

To musí být "mlask", ale pokud není trouba (u nás odešla), tak si nechám snít , ale recept je určitě :yes:

Moc pěkné. Sice výpečky dělám, dělám i bavorskou pečeni na černém pivu, ale proč mně nikdy nenapadlo to skloubit je mi záhadou. :-O
Bod, první, už je tam.:-K

Drobek: díky, bylo to výborné :-8

Tématické fráze:
vepřové výpečky na pivu, vepřové výpečky pomalu pečené, vepřové maso na černém pivu, vepřové na černém pivu, vepřové maso na černém pivě, vypecky z kyty, vepřové výpečky, výpečky na pivu, vepřové na pivu, vepřové plátky na černém pivu, vepřové na pivě, vypecky na pive, vepřové maso na pivu, pečené výpečky, vepřové výpečky na pivě, vepřové kostky na černém pivu, vepřová kýta na černém pivu, maso na černém pivu, vypecky z veprove kyty, vepřové na černém pivě

Suroviny:
bůček vepřový, kýta vepřová, cibule, česnek, pivo černé, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, kmín celý

Přidat fotografie receptu