Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařený uzený hovězí jazyk v ohnivé omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 3 porce omáčky

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 989 kJ /
475 kcal
Bílkoviny7,59 g
Tuky35,89 g
Vláknina6,81 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 430 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy28,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařený jazyk hned po vytažení oloupeme, nakrájíme na porce vámi zvolené, přelijeme takto připravenou omáčkou: Krok 2: Na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku. Přidáme postupně na jemno nakrájenou kapii, chilli papričky, utřený česnek, wasabi a rajský protlak a mírně orestujeme. Krok 3: Přidáme vývar, vinný ocet a mírně zredukujeme, přilijeme smetanu, přidáme nasekanou petrželovou nať a dochutíme. Pokud je potřeba, zahustíme.

Zveřejněno 24. 5. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařený uzený hovězí jazyk v ohnivé omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QGy9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařený uzený hovězí jazyk v ohnivé omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QGy9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Pálivá bašta nejen ;-):yes:pro mužský

<3:yes:

No a pro začátečníky by možná bylo užitečné doplnit, že jazyk se nejlépe loupe od kořene ke špičce:-)

casino: Já ho po uvaření rozřezal na špalky, to už je jedno odkud se loupe a dle mého ještě lépe. Další rady které se nenajdou v receptu budou dozajista zde v komentářích a to i začátečník najde.

Už mne trochu znáš a určitě vidíš, jak se tady chlamu u té třetí fotky!!:-D... Mám ráda pikantní jídlo, kde je čili, kupa česneku a podobně. Ale wasabi i chilli papričky, tož to bych asi plivala plameny!!. Super, Jirko :-D:yes:

Já mám poslední dobou ráda pálivé, ale tohle je přímo ďábelské, to bych asi nedala;-):-)

Krásné...:yes:

Chtěla jsem doplnit komentář a zmizel 8-(
K receptu: Pro začátečníky by možná bylo užitečné doplnit, že jazyk se nejlépe loupe ještě zahorka. Recept zní velmi lákavě

Tématické fráze:
vařený hovězí jazyk recepty, úžený hovězí jazyk, vařený uzený jazyk, vařený hovězí jazyk, uzený hovězí jazyk recepty, uzený hovězí jazyk recept, vařený hovězí jazyk recept, recept na uzený hovězí jazyk, hovězí jazyk, hovězí jazyk recept, hovězí jazyk recepty, recepty na hovězí jazyk, recept na uzeny jazyk, uzený hovězí jazyk s pikantní omáčkou, recepty na uzený hovězí jazyk, uzeny jazyk, hovezi jazyk vařený, hovězí uzený jazyk, hovězí jazyk s omáčkou, hovězí omáčka

Suroviny:
jazyk hovězí uzený, vývar, olej olivový, cibule, protlak rajčatový, chilli paprika čerstvá, pasta wasabi, ocet vinný, česnek, pepř, smetana, vývar, nať petrželová, kapie

Přidat fotografie receptu