Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Den a noc

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maja Motti Maja Motti

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 381 kJ /
6 305 kcal
Bílkoviny127,48 g
Tuky350,84 g
Vláknina27,20 g
Cholesterol 1,92 g
Sodík 1,11 g
Sůl2,23 g
Sacharidy645,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krém těžká paříž (připravíme den předem):
Čokoládové čočky vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1 minutu. Pak necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice, pak hned vyšleháme na plný výkon, (nabude tak 2-3x a musí být tuhá, ale nepřešlehat!)

Korpus:
Ušleháme bílky s polovinou cukru v tuhý sníh, který potom smícháme s ušlehanými žloutky s druhou polovinou cukru a olejem. Přimícháme prosátou mouku, kakao a vylijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C cca 30 - 35 minut (zkusit špejlí). Krok 2: Mezitím si připravíme druhý krém (mascarpone): mascarpone smícháme s cukrem podle chuti a přilijeme šlehačku, vše dohromady ušleháme na hladký tuhý krém. Krok 3: Vychladlý korpus rozřízneme, spodní díl natřeme krémem mascarpone, na něj naneseme krém těžká paříž a vypeckované višně v rumu. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, zatížíme a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout. Poté potřeme povrch ganache nebo polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Nakrájíme na jednotlivé řezy a před podáváním dozdobíme šlehačkou a višní v rumu.

Zveřejněno 24. 5. 2016

Poznámka autorky Maja Motti

http://www.majamotti.eu

A pokud Vám zůstane kousek korpusu a krému, můžete udělat "dort do sklenice". Stačí prokládat kousky korpusů krémem mascarpone a krémem Paříž s višněmi. A proč? protože z kousku korpusu už se Vám zákusek nepodaří udělat - ale ve sklenici nadělá parádu a chutná stejně jako zákusek :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Den a noc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnL5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Den a noc

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnL5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dort den a noc, zákusek den a noc, dort noc a den, recept den a noc, zákusek noc a den, dort den a noc recept, den a noc recept, recepty na dnu, dezert den a noc, noc a den recept, den a noc dort, nádivka z mascarpone, krem tezka pariz, recepty den a noc, den a noc zákusek, zákusek den a a noc, den a noc na dort, noc a den dort, recept na den a noc, recept na zákusek den a noc

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka hladká, olej olivový, kakao, šlehačka 40%, šlehačka 33%, čokoláda, mascarpone, cukr moučkový, smetana ke šlehání, vanilkové aroma, višně v rumu, šlehačka

Přidat fotografie receptu