Zapečené jáhlové noky s brokolicí, lososem a ricottou
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 898 kJ / 693 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,93 g |
Tuky | 31,59 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 404 mg |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,61 g |
Sacharidy | 19,87 g |
Postup přípravy
Brokolici omyjeme, okrájíme košťály, natrháme na drobné hlavičky a dáme jí do jemně osolené vody vařit na cca 5 minut. Krok 2: Z odpočatého jáhlového těsta si vyválíme hada, kterého nakrájíme na špalíčky a dáme je do druhého hrnce s jemně osolenou vodou vařit přibližně na 5-7 minut.
Teď přijde řada na lososa, kterého si nakrájíme na drobné kousíčky. Ricottu si v menší misce smícháme s vejcem a připravíme si tak zálivku. Krok 3: Jakmile jsou noky uvařené, scedíme je a vrátíme zpátky do hrnce. Jakmile je uvařená brokolice, scedíme jí a přidáme k nokům do hrnce, přidáme tam i nakrájeného lososa. Vše společně pořádně zamícháme, nasypeme do zapékací mísy a dáme péct na 200°C přibližně na 7 minut. Po uplynulých 7 minutách směs zalijeme ricottou s vejcem, ztlumíme troubu na 170°C a dáme dopéct do zlatova ještě 15-20 minut.
Zveřejněno 24. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené jáhlové noky s brokolicí, lososem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2N0z
Moje poznámka
Zapečené jáhlové noky s brokolicí, lososem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2N0z
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
zapečené jáhly,
ricotta noky,
recept na jáhly zapečené,
jahlové bramborové noky,
bramborovo jáhlové noky,
jáhlové nočky,
noky s ricottou,
recepty s noky a ricottu,
jáhlový salát s brokolicí,
jáhlove rizoto,
jáhlová hlavička recept,
jahelne nočky,
bramborové noky s jahlami,
bramborovojáhlové noky,
brikolice s ricottou,
zapečený losos s brokolicí,
gnocchi s ricottou,
bramborove noky s ricottou,
jáhelové bramborové špalíčky,
bramborove sisky s lososem
Suroviny:
brokolice,
losos,
sýr ricotta,
vejce,
sůl
Komentáře (1)