Povidloně
V tomto moučníku se křehké odpalované těsto doplňuje s krémovou tvarohovou náplní a sladkými povidly. Povrchové zdobení čokoládou a spojení sladkosti a ovocné svěžesti, dodává moučníku na zajímavosti.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 315 kJ / 3 183 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,18 g |
Tuky | 177,90 g |
Vláknina | 18,90 g |
Cholesterol | 1,72 g |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,41 g |
Sacharidy | 311,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu ze solí a tukem necháme přejít varem a za stálého míchání přisypáváme mouku, až uvaříme hustou kaši.
Krok 2: Dáme částečně vychladit a pak postupně zašleháváme jedno vejce za druhým a nakonec přisypeme prášek do pečiva.
Krok 3: Těsto rozdělíme a ihned rozetřeme do slabé vrstvy na 2 suché plechy, nebo vyložené pečicím papírem (ideálně to jde na pečicí podložky).
Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 min bez otevírání, až má těsto slabě růžovou barvu a naskočí jako věnečky.
Krok 5: Dáme vychladit. Potom jednu placku potřeme povidly - pokud jsou hodně hustá, naředíme lžící teplé vody nebo rumem, ale moc ne, aby pak při krájení nevytékala. Na povidla rozetřeme tvarohový krém (všechny suroviny smícháme najednou dohromady) a navrch přiložíme druhou placku.
Krok 6: Trochu přimáčkneme a povrch pocákáme citronovou a čokoládovou polevou.
Krok 7: Necháme odležet do druhého dne.
Zveřejněno 8. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidloně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxWz
Moje poznámka
Povidloně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxWz
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 27 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 5 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 25 minutami
Plněné ořechy
Handour před 36 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Tématické fráze:
staročeský povidloň,
povidloň,
povidloň recept,
recept na povidloň,
řezy mraky,
povidloň z kvildy,
recept povidloň,
mraky s povidly,
staročeský povidloň recept,
buchta povidloň,
mraky řezy,
pekárna šumava povidloň,
koláč povidloň,
sumavsky povidlon,
tvarohový povidloň,
moučník povidlon,
povidloň na plech,
povidlon rezy,
recepty na povidloň,
zakusek povidlon
Suroviny:
voda,
sůl,
máslo,
mouka hrubá,
vejce,
prášek do pečiva,
tvaroh,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
máslo,
ztužovač šlehačky,
povidla švestková
Komentáře (15)