Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 817 kJ / 2 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,33 g |
Tuky | 98,36 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 598 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 293,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny na nejvyšší otáčky (šleháme alespoň 20 min). Poté dáme otáčky na minimum a přiléváme olej. Nakonec přidáme hladkou mouku. Těsto vylijeme do dortové formy vystlané pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 180°C. (cca 20 min). Potom vyndáme dort z trouby a necháme vychladnout.
Krok 2: Na přípravu náplně si do misky dáme tvarohy a zakysanou smetanu. Ochutíme cukrem, zamícháme. Zředíme trochou smetany ke šlehání. Mezitím si připravíme plátkovou želatinu podle návodu na obalu. Na vychladlý korpus, který necháme v dortové formě, naneseme náplň a na tenké plátky nakrájené broskve a meruňky.
Krok 3: Na závěr si připravíme dortové želé spolu se šťávou s broskví (já použil želé na 500 ml) a nalijeme na dort. Dáme vychladit do ledničky a můžeme podávat.
Zveřejněno 28. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskovomeruňkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/row4
Moje poznámka
Broskovomeruňkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/row4
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 7 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 2 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 3 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 4 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 5 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 5 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 5 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
olej,
meruňky,
broskve,
tvaroh,
smetana zakysaná,
cukr,
šlehačka ke šlehání,
želatina,
želé dortové
Komentáře