Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové medailonky se šťouchanými bramborami

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Náročný

Suroviny

Porce: 2 velké porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie66 155 kJ /
15 811 kcal
Bílkoviny400,39 g
Tuky40,51 g
Vláknina440,49 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 1,20 g
Sůl0,00 g
Sacharidy3 241,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte vařit v osolené vodě doměkka. Krok 2: Troubu předehřejte na 150 ⁰C.
Maso osolte a opepřete, obalte v olivovém oleji. Každý kousek masa obalte v plátku slaniny a převažte provázkem. Do rozpálené pánve nalijte 1 – 2 lžíce oleje a maso zprudka opečte z všech stran. Bude to trvat asi 5 minut. Poté přendejte na plech anebo spolu s pánví dejte dopéct do trouby na 10 – 15 minut. Krok 3: Máslo promíchejte s nadrobno nasekanými bylinkami a najemno pokrájeným česnekem. Krok 4: Brambory sceďte. Jarní cibulku nakrájejte na slabá kolečka. Ve velkém hrnci zpěňte na oříšku másla cibulku. Přisypte brambory a stáhněte z plotny. Šťouchadlem rozšťouchejte. Podle potřeby dosolte. Pro zjemnění můžete přidat smetanu. Krok 5: Na talíř naservírujte přílohu a maso. Pomocí lžiček vytvořte drobné nočky z másla a posaďte je na maso.

Zveřejněno 2. 6. 2016

Poznámka autorky Vareniste.cz

Tento a další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/medailonky-z-veprove-panen...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky se šťouchanými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ep4Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové medailonky se šťouchanými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ep4Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Miluji veprovy, ale medajlonky ve slanine mam radeji z prave hovezi svickove. Nakrajim maso asi na ctyri cm silne kolecka, omotam delsim platkem slaniny a zajistim paratkama. Rozpalim panev, potom naliju olej a stahnu plamen asi na polovinu. Medajlonky potru z jedne strany obycejnou zlutou horcici a tou potrenou stranou je vlozim do rozpaleneho oleje. Z vrchu je mirne osolim a opeprim. Asi po 5ti minutach otocim a znovu smazim 5 minut. Podle toho jestli je chci rare, medium, nebo well done.Priloha? Jakou kdo chce.

Tématické fráze:
vepřová panenka se štouchanými brambory, vepřová panenka se šťouchanými bramborami, vepřové medailonky, vepřová panenka se šťouchaným bramborem, vpřové panenky se štouchanými bramborami, vepřová panenka a šťouchané brambory, panenka se štouchanými brambory, vepřové medailonky s bramborem, vepřová panenka v anglické slanině, vepřové maso se šťouchanými brambory, veprova panenka s bramborem, panenka se štouchanými bramborami, vepřová panenka ze stouchanymi brambory, panenka se stouchanima brambory, šťouchané brambory s vepřovým masem, maso se stouchanými bramborami, veprove s bramborem, veprova panenka stouchane, veprove maso se stouchanymi bramborami, medailonky se šťouchanými brambory

Suroviny:
panenka vepřová, slanina anglická, sůl, pepř mletý, olej olivový, máslo, bazalka čerstvá, tymián, česnek, sůl, brambory, máslo, cibulka jarní, sůl

Přidat fotografie receptu