Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatý rebarborový koláč ze špaldy a jogurtu

Připravte výborný koláč s rebarborou, pečený třeba v litinové pánvi. Na povrch přidejte křupavou vrstvu z třtinového cukru a ovesných vloček. Hotový koláč podávejte s kopečkem šlehačky, či zmrzlinou. Pochutnáte si jak v luxusní kavárně.

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madla Novak Madla Novak

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 879 kJ /
2 122 kcal
Bílkoviny45,50 g
Tuky86,69 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 351 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy280,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistíme a nakrájíme rebarboru. Máslo rozehřejeme, necháme vychladit. Rrozdělíme na dvě části. Krok 2: Rozehřejte troubu na 170 °C. Nádobu na pečení vymažeme kouskem másla a vysypeme zlehka strouhaným kokosem (krásně pak křupe a dává koláči další chuťový rozměr).

Řapíky listů rebarbory očistíme, oloupeme a pokrájímte na kostičky dle libosti. Lze nakombinovat s hrstí mraženého lesního ovoce (maliny a borůvky), aby to bylo celé barevnější. Rebarboru posypeme třtinovým cukrem v misce, kousky ovoce obalíme a dáme stranou. Ovoce mezitím pustí šťávu, cukr se rozpustí. Těsně před vložením do koláče tekutinu slijeme. Krok 3: Do mísy rozklepneme vejce, 3 lžíce rozpuštěného másla, bílý jogurt lehce naředěný mlékem (či jen mléko) a vanilkový extrakt. Metličkou (či v robotu s metličkou) suroviny spojíme dohromady. Postupně přimícháme cukr, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 4: Vyšleháme do hladkého a hustého těsta, které vlijeme rovnoměrně do připravené vymazané pánve. Těsto posypeme rebarborou a případným dalším ovocem. Pokud budeme dělat křupavé drobení na vrch, tak koláč posypeme ovesnými vločkami, posypeme třtinovým cukrem. Zakápneme zbytkem rozpuštěného másla. Krok 5: Dejte péct do vyhřáté trouby na cca 40-45 minut na střední příčku (bez horkovzduchu). Šťavnatý rebarborový koláč z pánve je hotov, až když má na povrchu zlatavou barvu a špejle zabodnutá do těsta z ní vyjde suchá. Krok 6: Šťavnatý rebarborový koláč z pánve je nejlepší podávat ještě vlažný s kopečkem zmrzliny, či vanilkové omáčky nebo klasické šlehačky

TIP: Rebarborové buchty a koláče

Zveřejněno 3. 6. 2016

Poznámka autorky Madla Novak

http://www.korenizivota.com/stavnaty-rebarborovy-k... Použila jsem na pečení koláče nikoliv tradiční formu, ale starou litinovou pánev.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatý rebarborový koláč ze špaldy a jogurtu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NB3D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatý rebarborový koláč ze špaldy a jogurtu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NB3D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Kolac je moc dobry, jemny a vlacny...
Pouzila jsem kokosovy cukr a do rebarbory jsem zamichala par nakrajenych datli. 👍

:yes::yes::-p

Jana Remkova: :-K Jani tenhle mne fakt překvapil :yes:

Tématické fráze:
rebarborový koláč ze špaldové mouky, rebarborový koláč s jogurtem, nejlepší rebarborový koláč, špaldový koláč s rebarborou, rebarborový koláč z jogurtu, špaldový rebarborový koláč, rebarborový koláč bez cukru, rebarborový koláč se špaldovou moukou, rebarborovy koláč s jogurtu, rebarborový koláč ze špaldové moukyy, kolac s rebarborou a jogurtem, koláč rebarborový se špaldové mouky, rebarborovo jahodový koláč že špaldové mouky, rebarborový koláč se spaldove mouky, recept na špaldový koláč s rebarborou, nejlepsi moucnik rebarbora s jahodou, zdravy rebarborovy kolac, kynutý koláč z rebarbory špaldová mouka, rebarborovy kolac bez mouky a cukru, koláč z rebarbory spaldova mouka

Suroviny:
rebarbora, cukr třtinový, máslo, vejce, jogurt bílý, extrakt vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, cukr, vločky ovesné, cukr třtinový, máslo, máslo, kokos strouhaný

Přidat fotografie receptu