Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilková pomazánka s čerstvým sýrem

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 043 kJ /
488 kcal
Bílkoviny10,96 g
Tuky47,16 g
Vláknina1,47 g
Cholesterol 93 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy4,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek očistíme a pečeme v troubě předehřáté na 200°C cca 30 minut. Necháme zchladnout, podélně rozpůlíme a měkkou dužninu vydlabeme, vložíme se lžíci oleje do mixeru a rozmixujeme nahrubo. Krok 2: Přendáme do misky a promícháme se sýrem. Rajčata rozpůlíme, odstraníme měkkou část se semínky a nakrájíme je na jemné kostičky. Přidáme k lilku a sýru, dochutíme solí, prolisovaným česnekem, chilli a na závěr promícháme s jemně nakrájeným lístky máty.

Zveřejněno 6. 6. 2016

Poznámka autorky maris

Můžeme zakápnout troškou citronové šťávy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková pomazánka s čerstvým sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLqE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková pomazánka s čerstvým sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kLqE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

<3:yes:

:yes::yes:

:yes: lilek s mátou, to zní velmi lákavě <3

zizalka: díky:-)

Moc vám děkuju:-), ještě jsem doplnila do Poznámky, že můžeme zakápnout citronovu šťávou. ;-)

Zas jiná variace na lilek a nepochybně dobrá :yes:

Chutila by mi, baklažán mám rada a ochutený mätou dostane krásnu príchuť. :yes:

Děkuji za recept - přidám "Lučinu" z tibetského kefíru :-K

Tématické fráze:
lilková pomazánka, lilkova pomazanka s balkánským sýrem, lilková pomazánka s lucinou, pmazánka z lilku

Suroviny:
lilek, lučina, česnek, rajče keříčkové, máta, olej olivový, sůl, chilli

Přidat fotografie receptu