Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso v kedlubnové omáčce s tymiánem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 879 kJ /
1 405 kcal
Bílkoviny240,32 g
Tuky18,59 g
Vláknina28,96 g
Cholesterol 475 mg
Sodík 973 mg
Sůl2,44 g
Sacharidy58,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupejte cibuli, česnek, brambor a kedlubny. Cibuli překrojte na půl a nakrájejte na půl kolečka. 5 stroužků česneku rozmáčkněte čepelí nože. Brambor nakrájejte na malinkaté kostičky a kedlubnu nakrájejte třeba na kostky. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte na něm cibuli a rozmáčknutý česnek. Krok 2: Maso nakrájejte na plátky, ty osolte a opepřete. Když je cibulka a česnek dozlatova, odhrňte je na stranu hrnce a maso opečte z obou stran. Krok 3: Přidejte kedlubnu, hořčici, brambor, kmín, snítku tymiánu a zalijte vodou, aby bylo vše ponořené, ne víc.
Duste na mírném plamenu zhruba dvě hodiny. Krok 4: Měkké maso vyndejte bokem na talíř, stonky tymiánu vyndejte a vyhoďte. Zbytek obsahu v hrnci rozmixujte dohladka. Omáčku ještě zahřejte a vypněte. Pokud je omáčky dost a není příliš hustá, zredukujte ji. Krok 5: Prolisujte dva stroužky česneku, oberte lístky ze dvou stonků a nechte rozpustit dvě lžíce másla. Dle chuti dosolte a opepřete.
Servírujte s bramborovým knedlíkem, ale i rýží nebo kuskusem.

Zveřejněno 6. 6. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso v kedlubnové omáčce s tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vvGX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso v kedlubnové omáčce s tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vvGX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Dělám podobně v pomalém hrnci. Víc nám k tomu chutnají brambory, ale to je na každém.
Jinak ještě jednu věc, to mne naučila mamka - když použiju jen lístky z jakékoli bylinky, stonky nevyhazuju, ale buď je zmrazím a použiju na dochucení dalšího jídla, nebo z nich udělám bylinkový vývar, který zmrazím. Takže já použiju rovnou jen lístky, stonky prostě nechám na další použití. Recept se mi líbí :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kedlubnová omáčka s masem, recepty z hovězího masa, kedlubnová omáčka, omáčka z hovězího masa, kedlubny recepty, hovězí omáčka, použiju, omacka s hovězím, omáčky s hovězím, omáčky recepty, hovězí maso v kedlubnou, recept z hovězího masa, kedlubnová omáčka z masem, hovězí maso omáčky, hovězí maso, hovězí maso s kedlubny, kedlubnová omáčka s hovězím masem, hovezi maso s kedlubnou, hovězí s kedlubnovou omáčka recept, kedlubnová omáčka s hovězího masa

Suroviny:
maso hovězí, kedlubna, cibule, česnek, brambory, hořčice dijonská, máslo, olej, tymián čerstvý, sůl, pepř, kmín celý

Přidat fotografie receptu