Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásky v zelí

Chystáte se na oslavu a přemýšlíte, jakým pohoštěním ještě zazáříte? Vyzkoušejte tento skvělý recept, který je sice trochu netradiční, ale o to víc zaujme. Tak honem, pusťte se do toho, ať jste připraveni.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 175 kJ /
281 kcal
Bílkoviny12,22 g
Tuky2,17 g
Vláknina21,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,02 g
Sůl10,00 g
Sacharidy43,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Klobásy nakrájíme na kolečka, kapii a rohy na kousky, cibuli na půlkolečka. Pokud je zelí dlouhé, překrájíme ho. Krok 2: Na oleji opečeme klobásu, přidáme cibuli a kapii. Chvíli dusíme a přihodíme zelí a rohy. Vše krátce dusíme a dochutíme. Krok 3: Necháme zchladnout a natlačíme do sklenice. Uzavřeme a skladujeme v lednici. Necháme uležet 1-2 dny, ale je to dobré hned po vychladnutí. Krok 4: Po uležení se zelí může ohřát a podávat třeba s brambory nebo chlebem. Ale studené je výbornou chuťovkou třeba na párty nebo grilovačku.

TIP: Chuťovky pro návštěvu k letnímu grilování

Zveřejněno 7. 6. 2016

Poznámka autorky mika59

Zdroj: recepty COOP-Terno - upraveno podle mých chutí

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásky v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wwJM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásky v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wwJM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

cathleen: Děkuji za vyzkoušení a zprávu..:-K;-)

Dělala jsem předvčírem. Fotku nemám, musí stačit slovo - bylo to výborné, :yes: děkuji za recept!

:yes:

Tento způsob to taky není ten - jak se říká - to pravé ořechové ! :-)
Já raději tu klobásku zamíchám do klasicky uvařeného kysaného zelí ! :-8
A taky se hodí i ke grilovačce !

Vypada to perfektne , jeden z bajednych a jednoduchych receptu, a bude to brzo na rade, bud s haluskami ci br.knedliky. Jinak zeli nekrajim, ale daleko rychleji a pohodlneji striham v rendliku kuchynskymi nuzkami, v USA nastroj dosti bezny. Nicmene, nevim co jsou ''kozi rohy'', pokud ovsem nejsou rovnou na koze

Jak dlouho se má zelí dusit. aby bylo měkké ?

Koubkova: Já jsem měla kysané zelí z pytlíku a bylo celkem měkké. Nedusila jsem dlouho, celkem cca 15 minut.

Fotka se mi tak nepovedla, jako tobě, ale jsem přesvědčená, že to zmizne rychlostí blesku :-D

Jana Remkova: Super fotka díky..;-);-):-K:-K

No už si to tisknu!! :-)

Šmarjá, tohle je děsný žrádlo, tedy děsná dobrota<3 toho bych se mohla užrat, u mě jednoznačné plus:yes:

<3:yes:

mika59 -dakujem za odpoved

U nás nevydrží, to je jasné už jen z přečtení receptu..... :-p:-p:yes::yes:

Velmi napadite,lan by ma zaujimalo kolko takato pochutka vydrzi,aby sa to nepokazilo

karolina1: V lednici určitě minimálně 3 dny. Vzhledem k tomu, že z jedné dávky jsem měla 1 sklenici 0,7 a jednu poloviční tak toho není moc. A po ochutnání to mizí hodně rychle. :-D:-D;-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
zeli s klobasou, klobásy v zelí, klobasy se zelim, klobásy na zelí, myslivecké zelí, klobásky v zelí, klobása v zelí, zelí recepty, klobásy pecene v zelí, recepty se zelím, klobásy se se zelím, recepty s klobasami, klobásové zelí, klobásy pečené na zelí, zelí s klobásy, zelí s s klobásou, recept zeli s klobásou, kozí klobásy, recepty ze zeli, klobáse se zelí

Suroviny:
klobása, zelí kysané, kapie, cibule červená, cibule bílá, beraní rohy, chilli paprika čerstvá, olej, pepř mletý, sůl, cukr, ocet

Přidat fotografie receptu