Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třešňová povidla

Třešňová povidla v sobě nesou chuť léta a sladkost třešní. Připravují se pomalým vařením třešní s cukrem, čímž se dosáhne husté konzistence a bohaté chuti. Domácí třešňová povidla neobsahují žádné konzervanty ani umělá barviva.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

marketaC

Snadný

Doba přípravy 360 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 300 min cca 5 hodin

360 min (60 min příprava + 300 min tepelná úprava, cca 5 hodin)

Suroviny pro 1 dávka

5 skleniček 0,2l

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 172 kJ /
6 017 kcal
Bílkoviny27,24 g
Tuky12,80 g
Vláknina61,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 417,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté třešně vypeckujeme, dáme do velkého hrnce spolu se třemi litry vody vařit asi na 1,5 hodiny. Odstavíme a necháme pod pokličkou vychladnout do druhého dne. Krok 2: Druhý den do hrnce přidáme skořici a vanilkový cukr. Opět vaříme 1,5 hodiny. Krok 3: Po 1,5 hodině přidáme cukr a dále vaříme. Vaříme tak dlouho, dokud povidla nejsou dost hustá. Měly by na talířku při zchladnutí zhoustnout. Je potřeba dost často míchat. Původní hmota se zredukuje zhruba na 1/4. Krok 4: Před nandáváním do skleniček je dobré povidla ještě rozmixovat. Jdou potom lépe roztírat. Krok 5: Skleničky i víčka vypláchneme rumem, nalijeme do nich horká povidla a uzavřeme. Pokládáme víčkem na podložku a ještě zabalíme do utěrky (lépe se víčka přichytí).

TIP: Desatero rad na téma povidla: rady a tipy

Zveřejněno 7. 6. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňová povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yyKP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Třešňová povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yyKP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Já bych tam žádnou vodu nedávala, vařila bych třešně samotné jen s cukrem. Třešně samotné mají v sobě vody dost a tak by se doba vaření mohla zkrátit minimálně o polovinu. Tady mi připadá, že se to vaří tak dlouho jen proto, aby se 3 litry vody odpařily. Vody asi jen tolik, jako zde:

Jj, ta slívaná šťáva a posléze přidávaná voda je fakt na palici:-) ale my, co jsme potkali rcp na přípravu karamelu z cukru a vody v poměru 1:1 se už divíme máločemu...:-D

Souhlasím s Terezkou ohledně té vody, mne zarazila i ta doba ale. Takhle dlouho a složitě nepřipravuju ani povidla, džemy či marmelády, vždyť tam vlastně z těch cenných látek už nic nezbude, jen nějaká červená hmota bez jakékoli hodnoty:-O:-O:-O:-O

Nikdy do žiadneho ovocia na lekvár nepridávam vodu, načo aj...každé ovocie obsahuje vodu a čerešne jej majú dosť, až 80% . Práve naopak, tú vodu musím nechať vypariť, aby som mala lekvár. Nevidím logiku v tom, že najprv vylejem vodu, ktorú čerešne obsahujú (a s ňou aj nejaké tie minerály), potom nalejem vodu z vodovodu a nechávam ju prácne vyparovať. ;-)

Tématické fráze:
třešňová povidla v troubě, třešňové recepty, třešnová povidla pečená v troubě, třešnová marmeláda, třešňová povidla pečená, třešňová marmeláda s rumem, třešňová povidla bez cukru, třesnova stava, tresnova marmelada v troubě, třešňová marmeláda pecena v troubě, pečená třešňová povidla, tresnova marmelada recept, pečená třešňová marmeláda, tresnova marmelada pecena, třešnová marmeláda z třešní, tešňová povidla, pikantní třešňová marmeláda, třešňová marmeláda s, rychlá třešnová povidla, pecene povidla ze tresni

Suroviny:
třešně, voda, cukr vanilkový, cukr krystal, skořice, rum

Přidat fotografie receptu