Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Biftek na zeleném pepři

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 880 kJ /
2 600 kcal
Bílkoviny228,47 g
Tuky126,09 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 1,57 g
Sodík 1,90 g
Sůl4,19 g
Sacharidy129,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky svíčkové jemně naklepeme, osolíme a zakápneme worcesterovou omáčkou a olejem - vetřeme do masa a necháme chvíli v lednici uležet. Krok 2: Oloupeme brambory a na opravdu jemné kousky nasekáme kapii a petrželku, toto promícháme a naskládáme na plátky másla do pekáčku. Krok 3: Zakryjeme plátkem alobalu a dáme do trouby na 25 minut zapéci. Krok 4: Potom zalijeme směsí ze 4 vajec, šlehačky, mléka,nastrouhaného sýra a soli. Krok 5: Dopékáme ještě 40 až 50 minut. Krok 6: Naložené maso prudce osmažíme na oleji asi 4 minuty po každé straně. Odložíme stranou. Do výpečku přidáme pár kapek worcesteru, šlehačku, lžičku nebo dvě sterilizovaného pepře a na prudkém ohni za stálého míchání necháme zhoustnout. Krok 7: Touto omáčkou biftek přelijeme a podáváme se zapečenými brambory a čerstvou zeleninou.

Zveřejněno 18. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biftek na zeleném pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Biftek na zeleném pepři

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QNM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Ahoj, nevím, proč tu všichni nadáváte na výtvor Papričky. Mně nepřijde, že by se s tím masem poprala špatně. Prostě uvařila z toho, co měla doma za maso a vypadá, že to bylo výborné. Já dělám pravé bifteky taky jen občas, protože nepřehazujeme peníze vidlema, ale když už je dělám, tak klasiku - na rozpálené pánvi, jen okořeněné, bez omáčky. A pro ty, co si hrají na odborníky nebo by se jima chtěli stát, mně v orientaci docela pomohla stránka www.bifteky.cz, kde je všechno o masu i jeho možných úpravách

Já nevím, o co vám jde:-? Paprika vyrobila fotku, protože, když si to kdokoliv přečte pozorně dokonce, zjistí, že ona autorkou receptu není a napsala, co použila za maso.;-)
Jakub neregi. tvůj poznatek "byftek se v žádném případě nerozklepává" taky o něčem svědčí:-K

Lidé nejsou netolelerantní...musíš tedy dávat věcem správný název, pokud píšeš biftek pak se to váže určitému druhu masa, takže jakkákoliv náhražka je zavádějíci...no prostě chápu že chcete šetřit,ale pak to neoznačujte těmito pojmu. Jistě tento recept je skvělý...jen to není biftek:-p

Tady máte něco o bifteku a stejkách.Snad vám to pomůže.;-);-);-)

http://www.hostovka.cz/clanek.php?clanek=225

Nechci být rýpal, ale tohle se bifteku ani nepodobá! Byftek se v žádném případě nerozklepává, dělá se z čistě uříznutého masa. Další věc je že biftek se nikdy nenakládá, na co byste nakládala svíčkovou? Když už je sama o sobě dost měkká.

Dívala jsem se na ty stránky-americké brambory,bramboráčky s nivou,žloutkové řezy a jiné.Myslím že všechny co mají fotky

Papričko - máš moc hezkou fotečku - tady máš svojí kopii
http://www.femina.cz/hovezi-maso/biftek-na-zelenem...

Roman bude asi pekny rypal. Dobre, mozna umi varit a treba je i sef kuchar, ale tohle jsou stranky pro obycejne lidi, co radi vari a ji. Papriko, recept uzasny, pridavam k oblibenym a urcite udelam..Jen nevim, kde tady sezenu svickovou (Anglie), ale urcite neco vymyslim :yes: Super receptik :-8

Díky všem za obhajobu. Vím, že by měl být biftek z pravé svíčkové, ale prostě nejsem tak prachatá a měla jsem opravdu krásný kousek zadního z mladého býka, takže jsem v jeho použití na minutku neviděla problém. A já jsem použila určitě smetanu, manžel nemá ramu rád a s cholesterolem problém nemáme.;-) Ale nic proti ní nemám, pokud někomu vyhovuje, tak ať ji používá. Nechápu proč jsou lidé tak netolerantní.:-//

Ještě dodám k autor: Roman (neregistrovaný/á) - že by napověděla dost i fotka, kdyby ovšem dotyčný rozeznal svíčkovou od zadního hovězího ;-). Hezký den

Merylas:yes::-D:-))

Autorka fotky píše, že použila hovězí zadní a já osobně třeba dávám místo šlehačky rostlinnou Ramu do všeho. Mám vysoký cholesterol a tak nevím co si vybrat, jestli kriminál nebo aby mě to kleplo. Tak asi ten kriminál a spoléhám na to, že mi někdo občas přinese bábovku. Bez vajec ovšem a s rostlinným tukem a né máslem.

Jinak super receptík, nádherné fotečky, bodík je jistý :-) :yes: +2

Roman ( nereg ), kdybys si přečetl v příspěvku Papriky, že dělala ze zadního, a ne ze svíčkové, pak bys mohl tady něco kritizovat ... a pak, kdo je tady analfabet:-!:-!:-((

Který neskutečný kulinářský analfabet může takovým způsobem upravit svíčkovou. Maso na obrázku je rozklepané jak na řízek. Škoda zvířete, které na muselo položit svůj život, aby z něj takový neumětel vařil. Použít do čehokoliv rostlinnou Ramu místo šlehačky, to už snad hraničí přímo s kriminálem. Ještě poznámka pro admina k antispamu - číslovka je něco úplně jiného než číslice (učí se asi ve čtvrté třídě základní školy) !!!!

Tématické fráze:
biftek, hovězí biftek, omáčka na zeleném pepři, biftek s peprovou omackou, biftek recept, omáčka ze zeleného pepře, vepřový steak na zeleném pepři, hovězí biftek s pepřovou omáčkou, omáčka na biftek, hovezi biftek recept, hovězí na pepři, hovězí steak na pepri, omáčka k bifteku, biftek se zeleným pepřem, bifteky z pravé svíčkové, steak na pepři, recept na biftek, veprove maso na zelenem pepři, omáčka se zeleným pepřem, maso na pepři

Suroviny:
svíčková hovězí, šlehačka, pepř zelený, pepř mletý, sůl, omáčka worcesterová, brambory, vejce, kapie, sýr, máslo, smetana ke šlehání, mléko, petrželka, sůl

Přidat fotografie receptu