Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květáková pakora

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie923 kJ /
221 kcal
Bílkoviny12,48 g
Tuky9,35 g
Vláknina11,33 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 93 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy15,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pakora se hodně, ale opravdu hodně podobá našemu klasikému smaženému květáku, což nám tedy nebude cizí. Rozdíl je hlavně ve složení těstíčka, které květákové růžičky zabalí. Smícháme mouku, mletý koriandr, kmín, chilli a kurkumu, přidáme žloutek a postupně při šlehání metlou přidáváme vodu, aby vzniklo hladké těsto. Těsto pak v uzavřeném boxu dáme do lednice na 30 minut odpočívat. Nejdelší část přípravy máme za sebou. Krok 2: Mezitím uvaříme květák v osolené vodě, podle velikosti růžiček 3 až 5 minut vaříme, pak ve stylu blanšírování růžičky vyjmeme a dáme do studené vody. Po vyjmutí necháme okapat. Krok 3: Květákové růžice obalíme v těstíčku a dáme do horkého oleje (měl by mít asi 170 °C). Dáme jen tolik růžiček, aby plavaly, ne naráz, jinak se na sebe nalepí! Smažíme tak 3 minuty nebo podle pohledu – aby byly dozlatova. Smažíme po částech, ale jde to rychle. Krok 4: Květákovou pakoru servírujeme zdobenou čerstvým koriandrem, můžeme ještě dochutit solí a k ní si připravíme třeba klasické tzatziky, případně podobný jednoduchý okurkový dip.

Zveřejněno 10. 6. 2016

Poznámka autora mojetara

Krok za krokem (i s fíglem, jak se obejít bez teploměru) také na http://www.mojetara.cz/recipe/kvetakova-pakora-chu...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková pakora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9NVZ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květáková pakora

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9NVZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Velmi zajímavý recept. Já od jisté doby květák nevařím, obaluji v těstíčku z hl. mouky, žloutku a vody, v kukuřičné strouhance a peču na pečícím papíře potřeném řepkovým olejem v troubě. Květák krásně změkne a hlavně, zůstane v něm všechno, co zůstat má. :-) Tohle těstíčko mne hodně zajímá, vyzkouším :-)

Tématické fráze:
pakora recept, pakora, dip ke smaženému květáku, recept pakora, coz květáku, recept na pakoru, recpt pakora, co je pakora?, pakora z kukuřičné mouky, květáková korma, dip k smaženému květáku, pakora recept videorecepty, recept na indickou pakoru, pakora těsto

Suroviny:
květák, mouka hladká, kmín mletý, koriandr sušený, chilli, kurkuma, žloutek, voda, olej rostlinný, koriandr čerstvý

Přidat fotografie receptu