Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová bublanina bez bílků

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Porce: menší kulatá forma

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 383 kJ /
2 004 kcal
Bílkoviny41,50 g
Tuky118,16 g
Vláknina14,13 g
Cholesterol 644 mg
Sodík 201 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy186,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nálev z plechovky cizrny nalijeme do misky a vyšleháme z ní sníh. (jde to úplně skvěle)
Přidáme žloutky a zase vyšleháme. Krok 2: Zvlášť do misky dáme obě mouky, prášek do pečiva, fruktozu olej, žloutky a sojové mléko. Přidáme vyšlehané žloutky se sněhem. Vše prošleháme metlou na hladké těsto. Vylijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe jahodami. Krok 3: Z oleje, fruktozy a hrubé mouky vytvoříme drobenku, kterou posypeme koláč. Můžeme ještě posypat i plátky mandlí. Krok 4: Pečeme na 170°C asi 30 minut (vyhřátá trouba).

Zveřejněno 10. 6. 2016

Poznámka autorky JanaDorazinova

Mám alergii na bílky. Určitě se někdy nevyhnu jejich spotřebě, ale možnost využít lák z cizrny se mi docela hodil. Sníh by mi v bublanině chyběl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová bublanina bez bílků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Epz0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová bublanina bez bílků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Epz0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Super :yes::yes:

Recept se mi líbí, ale osobně bych vyměnila Stellu za jiný rostlinný tuk (já osobně Heru, když už nechci použít máslo). U Stelly mi dost vadí takové to olejové aroma a pachuť.
Ale to je věc názoru a chuti. Jinak ten nápad s nálevem s cizrny je zajímavý :yes::yes::yes:

Jé moment, Jani, v receptu popisuješ že děláš drobenku z oleje, ale v surovinách máš uvedenou stellu, mrkni na to, prosím ;-);-)

spagetka: jo, sory!! Já ji dělala z oleje, ale asi to každý nezná. Opravím!! děkuji .

Tématické fráze:
jahodová bublanina top recepty, jahodová bublanina, recepty bez bílků, bez bílků, recepty z bílků, jahodové moučníky, bublanina z cizrnove mouky, bublanina jahodova se sněhem, jahodova bublanina s hladke mouky, jahodova bublanina do kulate formy, jahodová buchta sypana mandlemi, bublanina s jahodami, jahodová bublanina bez mléka, sory, pečeme jinak, sory pečeme jinak, lák z cizrny, bublanina ze sojového mléka, jahodová olejova bublanina

Suroviny:
cizrna, žloutek, fruktóza, mléko, mouka polohrubá, mouka špaldová hrubá, olej řepkový, prášek do pečiva, mandle plátkové, jahody, olej, fruktóza, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu