Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Párky v zelí - falešný segedýn

Rychlá a jednoduchá varianta segedínského guláše, která potěší svou chutí i nenáročnou přípravou! Párky v zelí, známé jako falešný segedín, kombinují kysané zelí, smetanu a šťavnaté párky do sytého a lahodného pokrmu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Keilin

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 293 kJ /
1 265 kcal
Bílkoviny70,00 g
Tuky100,00 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 4,10 g
Sůl10,00 g
Sacharidy20,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Párky pokrájíme na kolečka a vložíme do hrnce. Přidáme dvě menší lžíce sladké papriky, dvě lžíce oleje, sůl, pepř a slité zelí. Zalijeme 0,5 l vody a vaříme. Krok 2: Až zelí trochu změkne, přidáme smetanu a dovaříme do měkka. Krok 3: Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 11. 6. 2016

Poznámka autorky Keilin

Rychlé, snadné a chutné

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Párky v zelí - falešný segedýn

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MAL5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Párky v zelí - falešný segedýn

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MAL5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Orestování mleté papriky na tuku má význam hlavně chuťový. Už se to tu řešilo u jakéhosi velmi nepovedeného kuřete na paprice.
Už dávno nezkouším "recepty", na kterých je na první pohled vidět, že je to blbost, považuju to za ztrátu času a plýtvání surovinami. Někdo ale rád objevuje již dávno objevené :-p

Tak jsem uvařil...
1x přesně podle rcp a 1x podle svého (cibulový základ, debrecínské párky, paprika do horkého tuku, kmín, mouka na zahuštění)
Vždy když zkouším něco, co už od pohledu vypadá na dvě věci, tak doufám, že budu překvapený; tady jsem byl překvapený hned dvakrát:
1. Napřed jsem začal v kastrole vařit podle tohoto rcp. Když jsem později při vaření druhého jídla nasál pach z prvního kastrolu, překvapil mě nevábný, nakyslý odér. Nevěřil bych, že absence kousku cibule v jídle dokáže takovým způsobem změnit vůni připravovaného jídla.
2. O tom, že paprika se přidává (prý především kvůli barvě jídla) do horkého tuku, se nediskutuje; tak se to zkrátka dělá a basta fidly:-!
Sami můžete posoudit, zda je nějaký rozdíl v barvě obou jídel :-)
*****
Původně jsem chtěl večer nechat mančaft aby nezaujatě posoudil obě jídla...
Když dorazily MAKRONKY s foťákem, tak samozřejmě obě jídla okoštovaly a prý že, pokud je mi život milý, tak ať jídlo podle tohoto rcp vyhodím.
No, samozřejmě jsem TO nevyhodil. Po nafocení jídla podle rcp, jsem následně obě jídla smíchal dohromady a pak už jsme si docela pošmákli (ani kupovaný knééédl moc nevadil)
Tož tak:-K

casino: Tvé výzkumy mě baví;-):-D:yes:

Ale autor pri realizácii tohoto receptu môže naozaj prežívať radosť. Prečo nie?
Mňa zaujala poznámka autora pod receptom: "Rychlé sladké a chutné ".

magdalenka: nevím jak to opravit..dodala jsem poznámku, že to mělo být snadné ne sladké, nevím pro jsem to napsala.

Zobrazit 4 starší odpovědi

Vtipné je životní motto autora - "vaření je moje radost" :-) Recept je přesně ten opačný typ - co nejrychleji něco uklohni, ať se s tím moc necrcáš :-p

zizala: :-D:-D:-D

Zobrazit starší odpověď

Za některé recepty by mělo být pět let nepodmíněně! Tento k nim patří.

hospodyne: :-D:-D:-D

Pokud vše jen takhle vložíš do hrnce, zaliješ vodou a povaříš, paprika nepustí barvu a bude plavat po hladině v červených tečkách.
Opravdu to takhle vaříš?:-O

cathleen: moc děkuju, zatím se ještě učím :)

Zobrazit 5 starších odpovědí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
segedyn na smetane, segedyn bez smetany, segedýn se smetanou, falešný segedynsky guláš, falešný segedín, segedyn bez masa, omáčka z kuřete, s párkem, omáčka z párků s houskovým knedlíkem, recept na kureci segedyn, segedýn z červeného zelí, rychlé chutné jídlo z párků, segedyn z kureciho, segedýn z kuřecím masem, segedýn s těstovinami, jak se dela segedyn, zahuštění segedyn, rychlí recept znojemská omáčka recept, recept segedýn z červeného zelí, dobrý segedýn

Suroviny:
párky, zelí kysané, smetana sladká, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu