Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová polévka s meduňkou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 591 kJ /
380 kcal
Bílkoviny13,43 g
Tuky2,14 g
Vláknina35,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy63,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte cibulku dozlatova. Oloupaný česnek rozmáčkněte čepelí nože a přidejte k cibuli. Krok 2: Dýni rozkrojte a vydlabejte zrníčka. Dýně hokaido se nemusí loupat, proto ji rozkrájejte a ořezejte jen nepěkná místa. Dýni přidejte do hrnce a zalejte vodou, aby bylo vše ponořené. Osolte, okmínujte a opepřete. Vařte doměkka. Krok 3: Když je dýně měkká, rozmixujte jí tyčový mixérem dohladka. Přidejte asi lžíci másla. Krok 4: Servírujte s čerstvě nasekanou meduňkou, krutony a nočkem ze zakysané smetany. Můžete ale použít i tvaroh.

Videonávod: Jak udělat krutony

Zveřejněno 13. 6. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka s meduňkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vvPX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka s meduňkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vvPX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dýňová polévka

Suroviny:
dýně hokkaido, cibule, česnek, meduňka, smetana zakysaná, kmín drcený, olej, sůl, pepř, máslo, krutony

Přidat fotografie receptu