Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízky s tajemstvím

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 279 kJ /
784 kcal
Bílkoviny22,43 g
Tuky59,06 g
Vláknina5,44 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 330 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy37,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí řízky osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a posypeme na kolečka nakrájenou paprikou zbavenou semínek. Okořeníme špetkou oregana. Pak zabalíme do plátků anglické slaniny. (Řízek položíme na tři plátky, čtvrtý položíme kolmo přes řízek a plátky ohneme.) Krok 2: Rozehřejeme lžíci oleje a řízky opečeme na střední teplotě z obou stran. Stačí 3 minuty z každé strany. Pak je namočíme do těstíčka z rozšlehaných vajec, které jsme osolili, přidali tymián a mouku. Pak opět opečeme a znova ještě jednou namočíme do těstíčka a opět opečeme. Pokaždé stačí 2 minuty z každé strany. Řízky uchováme v teple. Krok 3: Ve stejné pánvi rozehřejeme lžíci oleje s kouskem másla a opečeme na osminy nakrájené vařené brambory. Stačí 5 minut. Krok 4: Podáváme s opečenými bramborami, posypané nasekanou petrželkou a s ředkvičkovým dipem. Pro ozdobu i doladění chutě můžete přidat nakrájené rajče. Brambory a rajče jemně osolíme.

Zveřejněno 16. 6. 2016

Poznámka autora mojetara

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízky s tajemstvím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PEnw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízky s tajemstvím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PEnw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

opekat, opekat, opekat...? to v tom musi byt oleje na cely tyden.... to pro me neee, sorry...:-((

Tématické fráze:
jak nakrájet kuřecí řízky, recepty kuřecí řízky a sušená zelená rajčata, kuřecí stehenní řízek recept

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, slanina anglická, zelená pálivá paprika, hořčice, vejce, mouka hladká, koření oregáno, tymián sušený, sůl, pepř, olej rostlinný, máslo, brambory, petrželka

Přidat fotografie receptu