Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 637 kJ / 3 737 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,42 g |
| Tuky | 172,20 g |
| Vláknina | 4,90 g |
| Cholesterol | 1,40 g |
| Sodík | 555 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 420,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky vyšleháme s polovinou cukru, žloutky pak s druhou polovinou cukru a 2 lžícemi horké vody (ne vařící). Opatrně zamícháme dohromady žloutky se sněhem, pomalu přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme cca 25 - 30 minut v předehřáté troubě na 175°C. Necháme vychladnout a vykrájíme z korpusu úsporně kolečka.
Krok 2: Jahodové želé:
Jahody dáme do kastrůlku s cukrem, rozmixujeme a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme. Mezitím si namočíme želatinu v troše studené vody (cca 5 min.). Vyždímeme ji a přidáme k jahodám a mícháme, dokud se nerozpustí. Nesmí se vařit! potom vylijeme nejlépe do silikonové formy na koláč a necháme ztuhnout. Lepší je si želé připravit den předen. Krok 3: Kolečka vykrojená z korpusu zakapeme rumem (pro děti třeba jahodovým sirupem), dáme slabou vrstvu krému, položíme kolečko jahodového želé a nahoru vytvoříme čepici ozdobnou trezírovací trubičkou. Špičku čepičky dozdobíme perličkou a celé dáme do papírového košíčku.
Jahody dáme do kastrůlku s cukrem, rozmixujeme a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme. Mezitím si namočíme želatinu v troše studené vody (cca 5 min.). Vyždímeme ji a přidáme k jahodám a mícháme, dokud se nerozpustí. Nesmí se vařit! potom vylijeme nejlépe do silikonové formy na koláč a necháme ztuhnout. Lepší je si želé připravit den předen. Krok 3: Kolečka vykrojená z korpusu zakapeme rumem (pro děti třeba jahodovým sirupem), dáme slabou vrstvu krému, položíme kolečko jahodového želé a nahoru vytvoříme čepici ozdobnou trezírovací trubičkou. Špičku čepičky dozdobíme perličkou a celé dáme do papírového košíčku.
Zveřejněno 23. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový mls
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BmxJ
Moje poznámka
Jahodový mls
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BmxJ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Tématické fráze:
jahodovy mls,
retro jahodový pohár,
pohár retro recept,
retro zakusky recept,
ořechový zákusek s jahodam,
jahdovy mls,
jahodový zákusek s zelem,
jahodovy zakusek se želé,
letní jahodové zákusky,
jahodový pohár retro,
retro recepty jahodová pěna,
retro ananasový pohár,
retro jahodový zákusek recept,
retro jahodove rezy,
jahodová karkulka,
jahodove dobroty
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek,
voda,
jahody,
cukr krupice,
želatina,
mléko,
pudink,
cukr,
žloutek,
máslo,
máslo,
rum,
rum,
zdobení
Komentáře (6)
ale ze všeho nejraději mám tartaletky