Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

Smetanová houbová omáčka s vlastnoručně nasbíraných hříbků podávaná s jemným kynutým nebo karlovarským knedlíkem potěší určitě milovníky hub. Toto syté jídlo můžeme podávat již za hodinu od přinesení hříbků z lesa.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivvettaa Ivvettaa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 084 kJ /
498 kcal
Bílkoviny9,38 g
Tuky39,37 g
Vláknina5,75 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy24,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Krok 2: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní houby, bobkové listy, kuličky nového koření a drcený kmín. Houby restujeme do změknutí a poté zalijeme vodou. Krátce provaříme. Krok 3: Přilijeme smetanu smíchanou s hladkou moukou a necháme asi 15 minut provařit. Podle chuti osolíme, opepříme. Krok 4: Podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

TIP: Karlovarský knedlík

Zveřejněno 29. 6. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yyRW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Hříbkajda" (hříbková omáčka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yyRW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jana jemelkova 1. 12. 2016 11:41
Moc dobra..:yes:

Výborna:-K

U nás se to zatím jen rozjíždí :-8;-)

Prosím, musíš tu s tými hubami provokovať? :-Q:-Q:-Q U nás suchota, žiadne huby...;-( Ale až budú, potom sa im pomstím. ;-)

Tématické fráze:
hříbková omáčka, hříbková omáčka se smetanou, hribkova omacka na smetane, recept na hříbkovou omáčku, hříbková omáčka recept, nejlepší hříbková omacka, recept hříbková omáčka, recept na hripkovou omacku, hripkova omacka, recept omacku hribkovou, recept na hzřibovou omáčku, recepty hříbková omáčka, recepty omáčky, hribkova omacka s knedlikem, omacka hribkova, nejlepší hříbková omáčka na smetaně, hříbková, jak uvařit hříbkovou omáčku, pstruh s hribkovou omáčkou, hribkova omáčka

Suroviny:
houba hřib, olej, cibule, bobkový list, koření nové koření, kmín drcený, smetana sladká, mouka hladká, sůl, pepř mletý, petrželka

Přidat fotografie receptu