Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůček momofuku

Momofuku je název amerických restaurací slavného kuchaře, který se proslavil svým minimalistickým způsobem vaření. Dokazuje, že dobré jídlo lze připravit jednoduše, chytře a rychle.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aachje aachje

Snadný

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 145 min

155 min (10 min příprava + 145 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 25 plátků tj. 5 porcí

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 284 kJ /
3 653 kcal
Bílkoviny145,00 g
Tuky297,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 24,59 g
Sůl61,00 g
Sacharidy100,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček bez kostí a kůže obalíme se směsi cukru a soli a zakryté potravinovou folii v pekáčku necháme přes noc odležet. Krok 2: Druhý den vylejeme vodu, kterou maso pustilo a nepřikryté pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C hodinu. Potom snížíme teplotu na 120 °C a pečeme další hodinu a čtvrt. Krok 3: Maso nakrájíme na tenké plátky a jíme s přílohou dle chuti. Já upřednostňuji jíst jen tak.

TIP: Jak krájet bůček s kůží i bez kůže - rady a tipy

Zveřejněno 3. 7. 2016

Poznámka autorky aachje

V původním receptu od www.cuketka.cz je uvedeno 230 °C. Mně a několika lidem, co bůček takto pekli, se úplně spálil a zadělali jsme si totálně troubu. Na těch 200 °C to úplně stačí.

http://www.cuketka.cz/?p=3732í

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček momofuku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Nx3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček momofuku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Nx3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

<3:yes::yes:

No, já bych to asi zkusila v pomalém hrnci, pokazit tím nic nemůžu. Ale zeptala bych se. Není ten bůček sladký?? Děkuji :-K

jekyll: děkuji :-)

Zobrazit starší odpověď

Já to peču podle originálu na 230. Poprvé jsem s tou teplotou váhal, protože jsem četl horory v diskusi u Cuketky, ale nic z toho se nestalo. Troubu mám zkalibrovanou a vím, že teplota sedí. Maso před pečením umyji pod tekoucí vodou a osuším (stejně jako David Chang). Výborný recept pro svoji jednoduchost.

Chystám se také udělat, také mě nedávno nalákal pan Cuketka:-D

cathleen: vyzkousejte, je skvely. ta sul a cukr udelaji skvelou chut. me se nechce delat ty bochanky co jsou v originalu a tak ho jime s ryzovyma nudlema polity ustricovou omackou s trochou chilli.

Tématické fráze:
bucek, momofuku, pečený bůček v pomalém hrnci, bůček cukr sůl, bucek v cukru a soli, momofuku recept, bůček v pomalém hrnci, monofuku, bůček mamofuku, recepty z bůčku, buček v soli, nakladany bucek v soli a cukru, cuketka bůček, buček s cukrem, vysoký bůček, top recepty bůček, bucek na soli a cukru, buček v soli a cukru, bůček ala mamofuku, bucek pomale peceni

Suroviny:
bůček bez kosti, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu