Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá, chlapská bublanina

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marps Marps

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 232 kJ /
2 924 kcal
Bílkoviny55,67 g
Tuky154,77 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 863 mg
Sodík 480 mg
Sůl1,71 g
Sacharidy323,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy rozklepneme vejce - žloutky do mísy, bílky mimo. Přidáme cukry a třeme do alelúja... Pomalu přikapáváme olej, cukr už nesmí drhnout! Pak přisypáváme mouku s kypřícím práškem a dle potřeby přiléváme mléko a přisypeme mouku. Krok 2: Ušleháme fakt tuhý sníh z bílků. Vykydneme do těsta a pomalinku prohazujeme - NEMÍCHÁME! Vymázneme si formu máslem a vysypeme moukou. Když je vše dokonale připraveno, vlijeme půlku těsta do formy. Nahážeme třešně a zalijeme druhou půlkou. Na vrch naklademe rozpůlené jahody. Krok 3: Dáme do vyhřáté trouby na 150°C a pečeme hodinu. Pak na zbytek pečení zvýšíme teplotu na 190-200°C a dopékáme. Kontrolujeme až v této fázi špejlí, jinak nám bublanina klesne. Po upečení vyjmeme z formy a pocukrujeme.

Zveřejněno 10. 7. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá, chlapská bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4ym2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá, chlapská bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4ym2

Marie

Komentáře (4)

Vtipně napsaný recept...nepohoršilo mne, naopak, donutilo k úsměvu. Recept po chlapsku...:yes::yes:

...když dva dělají totéž, nemusí to být totéž:-D
Já zprvu peču na vyšší teplotu a posléze dopékám na teplotu nižší...
No, možná právě proto nemusím z přicmoudlíka cukrem dělat bělouše :-)

casino: Každý máme svoje preference a proto je kulinářské umění tak bohaté...

Prepáč, ale tvoj spôsob písania receptu je trocha zvláštny. :-) Predstavila som si, ako žĺtky dám do misy a bielky mimo (misu). :-D:-D Z bielkov na kuchynskej linke už sneh neušľahám.;-)
Pojmy ako do alelúja...myslíš, že to pomôže tomu, kto by ten koláč chcel piecť? Ako dlho to je?
Vykydneme...ach jo. Ale ber to len ako môj názor. ;-)

Tématické fráze:
rychlá bublanina, rychlá bublanina s třešněmi, bublanina s třešní

Suroviny:
cukr krupice, cukr vanilkový, žloutek, olej slunečnicový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, mléko plnotučné, třešně, jahody, bílek, máslo, mouka

Přidat fotografie receptu