Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí guláš po staročesku

V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto zvěřinového pokrmu.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min + 24 hodin louhování

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, + 24 hodin louhování)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 934 kJ /
5 720 kcal
Bílkoviny225,95 g
Tuky435,34 g
Vláknina47,25 g
Cholesterol 958 mg
Sodík 7,89 g
Sůl19,30 g
Sacharidy96,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pepř, jalovec, nové koření a bobkové listy dáme do hrnce, přilijeme 1l vody a vaříme 30 minut. Pak přidáme sůl a necháme odvar vychladnout. Krok 2: Zatím si nakrájíme maso na kostky cca 4x4 cm. Maso dáme do vychladlého odvaru a dáme do lednice min přes noc - lépe 24 hod. Krok 3: Po této době maso vyndáme z odvaru, očistíme od koření a osušíme. Krok 4: Nadrobno pokrájíme cibuli, smícháme s kmínem a troškou soli a dáme orestovat na máslo do tmavě zlatavé barvy. Krok 5: Pak přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě asi 5 minut restujeme. Přidáme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout. Krok 6: Přilijeme rum, červené víno a asi 10 minut podusíme. Pak přilijeme vývar, zastříkneme citronem a dusíme dokud není maso měkké. Krok 7: Podle chuti dosolíme a dopepříme. Maso vyndáme z omáčky a necháme omáčku zredukovat. Krok 8: Pak jí buď tyčovým mixerem rozmixujeme, nebo uděláme světlou jíšku a zahustíme. Záleží na naší chuti a jak jsme omáčku zredukovali. Krok 9: Pak vložíme zpátky maso a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem či těstovinami.

TIP: Zvěřina - zpracování a oblíbené recepty

Zveřejněno 12. 7. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí guláš po staročesku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9Rp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí guláš po staročesku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9Rp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

MOc dobré to bylo <3

ZFranclova 3. 1. 2018 21:01
Tak toto jídlo mělo u nás tak obrovský úspěch, že jsem ho nedělala naposledy. Chutnalo dospělým i dětem. Zrovna zítra u nás bude znovu. Ale protože momentálně nemám doma kančí, tak to zkusím s falešnou svíčkovou. Díky za tak výborný recept.

Vašíku,líbí se mi recept i to naložení masa v postupu:-KKrásně a zase jinak připravený gulášek:-Q:yes:

Moc chutně uvařeno :yes::yes: Z Apetitu, že? http://www.apetitonline.cz/recepty/5446-kanci-gula...

Berry:
Kdo občas neopisuje recepty, ať metá kameny...:-D
Obvykle stačí uvést zdroj a přidat doušku "upraveno":-8
No, jsou zde i takové, které opisují vlastní recepty a něco málo v nich "upraví":-p

Sakra, ty ses rozjel :-) :yes:

Heleme se,koukejme se:-D:-Dtak kančí gulášek hmmmm<3kance nemám,tak tu jen vzdychám,dala bych si porcičku,vypadá to krásně:-p;-):yes:

Supéér, zvěřinu milujeme. Tady mne překvapuje kombinace vína a rumu, já to znám jen s vínem, ale :yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
jak naložit kančí maso, jak naložit kančí maso na guláš, kančí guláš, naložení kančího masa, recept na guláš z divokého kance, kančí guláš z plece, výborný kančí guláš, top recepty kanči guláš, kančí guláš apetit, nalozeni kanciho masa na gulas, gulas po starocesku, kančí guláš z plecka, recept na kančí guláš, kančí guláš top, jak naližit kančí maso, top recepty na kančí guláš, kančí guláš top recepty, naložení masa na kanci guláš, jak naložit maso na gulaš, guláš kančí plecko

Suroviny:
pepř černý, jalovec, koření nové koření, bobkový list, sůl, plec kančí, cibule, kmín celý, máslo, slanina anglická, rum, víno červené suché, vývar hovězí, šťáva citronová, mouka, jíška

Přidat fotografie receptu