Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Do zásoby na zimu nebo třeba i s sebou na letní dovolenou. Zavařené maso můžeme využít na mnoho způsobů při různých příležitostech. Nejprve jej s kořením uvaříme v pomalém hrnci a poté, ve sklenicích, zavaříme.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 620 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 600 min

620 min (20 min příprava + 600 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie44 293 kJ /
10 586 kcal
Bílkoviny516,28 g
Tuky942,50 g
Vláknina4,35 g
Cholesterol 1,73 g
Sodík 14,98 g
Sůl35,25 g
Sacharidy7,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, kůže na čtverečky. Krok 2: Přidáme všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a vaříme v pomalém hrnci 8 hodin na Low. Krok 3: Uvařené pak rozdělíme do zavařovacích sklenic, otřeme hrdlo sklenice, dobře zavřeme a zaváříme 2 hodiny při 100 °C.

TIP: Jakými dalšími způsoby lze maso zavařit?

Zveřejněno 14. 7. 2016

Poznámka autorky cathleen

Recept mám od kamarádky, upravila jsem si ho pro pomalý hrnec, všechny lžičky i lžíce jsou odměřovány zarovnané.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0QY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0QY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Než jsem to dal do sklenic, tak se to sež... :-O snědlo. :-)

Anna Kocikova: Pravda,kůže bejt nemusí a taky jsou vepřovky moc dobrý,přidávám i nedrcený kmín a je to fakt žůžo..:-D

no neviem,zda se mi to dost mastne ale ja osobne,koupím,buček,plecko,na spodek sklenice dam kousek bučku s kožou posolím a dál vrstvím pleckom,které postupne jako dávam solím a na konec za PL čistej vody a zadelam víčkem .Dam sklenice do zavarovacího hrnce a zalijem vodou až nad víčka .Dve hodiny varím na 100 stupnu.Necham vychladnout. Takto to delali moji rodiče a starí rodiče a nemá to chybu.

Josef : ano, i tak se dá ;-)
V Poznámce píšeu, že děláváme z "dietnějšího", hodně masitého bůčku, který byl ale tentokrát tučnější....přesto není sklenice opravdu tak plná sádla, jak to na fotce vypadá. Hned jak budeme vařit znovu, vyfotím nějakou lepší., aby to tak neklamalo.

Ivi,uvařeno a ve sklenkách dva dny po sobě zavařeno:yes:Zavařila jsem jen 4 sklenky,zbytek se postupně konzumuje a odhaduji,že v neděli už nebude:-D Neměla jsem pragandu a kůže,ale i tak je tato vepřovka moc dobrá:-8Děkuji Ti za další verzi na chutné domácí vepřové maso,kde vím,co jím:-K:yes:

pavel adam 26. 7. 2016 20:10
cathleen: hm!? co dělat, když mám všechny hrnce rychlé!!! :-*

pavel adam: v případě všech hrnců rychlých doporučím vařit v tomto hrnci. Mírným varem, určitě 2 hodiny.;-)
Pomalý hrnec je výborný v tom, že ho zapnu a celou dobu nemusím hlídat, míchat, nic....můžu dělat jinou práci, nemusím myslet na to, že mi někde něco vaří.....

:-Q:-K:yes:

Proč,mám maso vařit na plotně nebo v PH ,léta zavařuji maso syrové,nakrájím na libovolné kousky dám do sklenic kdo chce proloží česnekem a dopolovičky zaleji osolenou vodou ,sterilizuji 2 hod. na 100stp. takto už léta zavářím a vydrží dlouho ,nemusí být v ledničce,mám jen ve špajzu.:yes:

Vlasta Dostálová 15. 7. 2016 07:24
Až na to, že nemám pomalý hrnec.

martinice: předem vařené a teprve potom zavařené maso nám přijde chutnější a vařím ho v PH, protože ho mám a ráda ho nechávám pracovat:-p

Zobrazit 3 starší odpovědi

Dobrý nápad:yes:

Tématické fráze:
vepřové maso na šťávě, veprove ve vlastni stave recept, veprove ve vlastni stave, vepřové maso na šťávě recepty, maso ve vlastní šťávě, maso na šťávě, maso na štávě recept, vepřové ve vlastní šťávě recepty, vepřové na šťávě, recept na veprove ve vlastni stave, vepřové maso v pomalém hrnci, vepřové maso na šťávě recept, domácí vepřové ve vlastní šťávě, vepřové kostky na šťávě, vepřové ve vlastní šťávě - recepty, domaci maso ve vlastni stave, maso ve vlastni stave recept, veprovy ve vlastni stave, vepřové kostky ve vlastní šťávě, recepty z vepřového masa ve vlastni stave

Suroviny:
bůček bez kosti, kůže vepřová, voda, vegeta, kmín drcený, praganda, sůl

Přidat fotografie receptu