Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Narozeninové pařížské muffinky

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sheenaa sheenaa

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 240 kJ /
3 643 kcal
Bílkoviny48,86 g
Tuky254,92 g
Vláknina19,40 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 405 mg
Sůl1,24 g
Sacharidy278,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve a nejlépe den dopředu připravíme postupně krém na zdobení.
Do kastrůlku nalijeme smetanu, vsypeme kakao, cukr, nalámeme čokoládu a za stálého míchání na střední ohřev mícháme tak dlouho, dokud se směs nespojí. Necháme vystydnout a vložíme do lednice, dokud směs nebude studená, nejlépe do druhého dne. Krok 2: Vajíčka vyndáme cca 30 min před pečením z lednice, aby měla pokojovou teplotu, díky tomu ušleháme krásně pevný sníh.
Mezitím už rozpaluji troubu na 170°C.
Rozdělíme žloutky od bílků, z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, poté přidáme cukr a šleháme další minutku, žloutky mírně metlou napěníme a opatrně vmícháme ke sněhu, pak přidáme olej, zase promícháme a nakonec si ve vedlejší míse smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, kakao, kypřící prášek, tuto směs opatrně vmícháme do sněhové směsi. Krok 3: Formu na muffiny vysteleme papírovými košíčky, plníme do polovičky kakaovou směsí a dáme péct cca 20-30 min, na střední polohu do trouby. Zda je těsto upečené, vyzkoušíme tak, že do něj zapíchneme špejli a pokud se na ni těsto nelepí, máme upečeno, aby těsto nespadlo, dříve než po těch 20 minutách troubu pokud možno neotevírejte.
Upečené necháme vychladnout. Krok 4: Po vychladnutí prokrojíme, promažeme pikantní marmeládou, spojíme.
Vyndáme z lednice smetanovou směs z kakaa, čokošky, a šleháme tak dlouho, dokud z toho nemáme krásně pevný krém.

Do pytlíku, buď kdo má zdobící, nebo obyč, pevnějšího toho mrazícího s ustřihnutým růžkem, dáme krém a zdobíme muffinky, libovolně, jak kdo má rád.

TIP: Pařížská šlehačka a pařížský krém. Poradíme jak je rozpoznat i vyrobit

Zveřejněno 15. 7. 2016

Poznámka autorky sheenaa

Tyto jsou narozeninové, takže můžete tím krémem muffinky i promazat, já udělala den dopředu i růžičky a mašličky z marcipánu, které tomu dodají slavnostnější vzhled a pak co vás napadne, za ostatní cukrové zdobení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Narozeninové pařížské muffinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yvPw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Narozeninové pařížské muffinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yvPw

Marie

Komentáře (2)

ta šlehajda s kakaem a čokoškou musí přejít varem nebo stačí zahřát? Díky.

Jana: Stačí zahřát, čoko se rozpustila a krásně vše promíchalo, spojilo, aby nebyly hrudky, pokud to příjde do varu, taky nevadí, ale ještě před bodem varu se vše rozpustí:yes:

Tématické fráze:
narozeninové zákusky, narozeninove mufiny, narozeninove mafiny, maffinky na zdobení, krém na mufinky, muffin k narozeninam, pařížské mafiny, pevný krém na muffiny, narozeninove recepty, top recepty mufinky obyc, krém na zdobení muffinů, krem ma muffiny, mufiny k narozeninam, narozeninove mufiny recept, pařížské mufiny, zdobení muffin k narozeninám, pevný krém na muffiny recept, pařížský krém muffiny, recept parižske mafiny, muffiny k narozeninám recept

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, olej, kakao, prášek do pečiva, bílek, smetana 33%, čokoláda hořká, kakao, cukr krupice, marmeláda pikantní

Přidat fotografie receptu