Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pangasius pod parmazánovou dečkou

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie241 kJ /
58 kcal
Bílkoviny13,20 g
Tuky0,13 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 264 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy0,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky našleháme vidličkou do pěny (ale ne na sníh) a smícháme s parmazánem a kořením na ryby na hustší kaši. Krok 2: Rybu osolíme, obalíme v sýrové směsi a uložíme do pekáčku, vymazaného máslem nebo vyloženého pečícím papírem. Krok 3: Zbytek směsi nalijeme na maso a pečeme v troubě předehřáté na 230°C asi půl hodiny.

Zveřejněno 13. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangasius pod parmazánovou dečkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6Yp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangasius pod parmazánovou dečkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6Yp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Vaše jméno:: Recepty zde uvedené mohou autoři zpětně editovat, máte nepřesné informace. Stáhnout úplně je nemůžete NIKDE, uveřejněním se stávají součástí daného webu. Úplně smazat recept mohou jen admini :-) To jen pro Vaši informaci.

Vaše jméno: 4. 9. 2013 21:09
Eliza: s posledným odsekom musím iba súhlasiť
čo sa týka receptov. mám ich niekoľko na inom webe, tu ich však neuvažujem dávať, údajne ich nie je možné neskôr editovať prípadne úplne stiahnuť

magdalenka::yes::-D:-D

Eliza:Prečo? Zrejme ten zdroj doma chová pangasov. Možno ich namáča do vody a zamrazuje.

A pozor na "zaručené zdroje";-)

Vaše jméno:: Myslím, že pokud máte takové vynikající zkušenosti s přípravou rybích pokrmů, byla by škoda je cedit pouze skrze negativní kritiku mých receptů, to žádné plus nikomu nepřináší. Ku prospěchu všem by bylo, kdybyste se o ně s námi podělil formou vlastních receptů. To všichni ocení, ne to, že anonymně kritizujete, slovně machrujete a s vlastní kůží na trh nejdete.
Ještě k tomu Vašemu výrazu "československý národ"...nic takového neexistuje a nikdy neexistovalo... Byl to před-prvorepublikový politický a čistě účelový konstrukt, který ovšem v historické perspektivě umožnil emancipaci obou našich národů.;-)

Vaše jméno: 30. 8. 2013 13:17
Eliza:
slovo šmakuláda je myslené ironicky a má predstavovať "kreativitu" československého národa v kuchyni.

Ja si zatým čo som napísal stojím, obzvášť keď si pozriem že tu máš viacero receptov na ryby. napríklad tomuto http://www.toprecepty.cz/recept/23145-morsky-vlk-v... sa nedá vytkúť nič, všetko je tam uvedené správne robím ho takmer identicky
robievam aj parmice, podľa mňa opekať ich na panvici a potom ešte v rúre 20-30 minút je veľa keďže parmice sú menšie ryby, bohato im stačí 20 min na 180 http://www.toprecepty.cz/recept/21419-parmice-pece...

informácie o spôsobe chovu pangasa a následné obohacovanie filetov vodou nemám pozbierané z internetu ale priamo od zdroja

Ja čerstvé ryby pripravujem často a mám zato že sa majú upravovať krátko s použitím minimálneho množstva surovín.

Pekný deň prajem

"Šmakuláda" je zrejme z tej kategórie ako "ňamka" a "mňamka". Výrazy, čo z duše neznášam.

magdalenka: majdi, "šmakuláda" se u nás v Jizerkách běžně používá pro obecný výraz různých pikantních směsí pod salát třeba, jako nálev, nebo pikantní omáčky, nebo co má býti šmakovní teda chutné ;-);-);-). To bude slovák jak řemen :-D:-D:-D:-D:-D

Eliza: Googlila som a ten šalát ma priviedol do úžasu, preto som doporučila aj tebe, aby si sa niečomu priučila.
Slovo "šmakuláda" bežný Slovák asi nemá v slovníku. To ma hneď napadlo. Takže...:-8

Magdalenko, děkuju za nápad, fakt jsem nevěděla, co to je...ale tohle předčilo má očekávání.:-D No, hovořit se znalcem takýchto speciálností asi bude lehounce ztrátou času...;-):no:.

Pro všechny zvědavé kopíruju:
"Slížiky z polievky polámeme a vložíme do misy, pridáme všetky dochucovadlá, ktoré sa tam nachádzajú vrátanie sáčku s olejom. Pridáme na kocky pokrájanú uhorku, paradajky, šunku či salámu a zalejeme tatarkou a kyslou smotanou. Dôkladne premiešame a necháme odstáť do druhého dňa."

Dobrý, ne??:-D

Magdi, myslíš tím, že to nebude pravý Slovák? Já jako Češka to nepoznám...:-/

magdalenka:teda magdi, taky čumím jak puk, nevěděla jsem, co jsou vifonky... hm... zajímavý název pto čínské polévky. Autor pojedl vtipnou kašičku, jasně, neregi :-D:-D:-D:-D

Eliza:ja tipujem, že je to niekoho zastierací manéver a ten "šalát z vifoniek" - daj si do googlu. Tiež som pozerala ako puk.

Vaše jméno: : Děkuji za rozsáhlý komentář a Váš čas receptu věnovaný.:yes: Myslím, že ale není třeba se tolik durdit kvůli více než čtyři roky starému receptu - stále se učíme a s každým úspěchem či omylem jsme když ne chytřejší, tak poučenější. Co nám před lety připadalo dobré, už dnes nemusí a čím jsme opovrhovali, nám naopak mohlo zachutnat. A učíme se i novým výrazům, jako třeba "šmakuláda" z Vaňkova Pekla na talíři, že...;-)
Také dnes vařím trošku jinak než před lety a jsem sobě velkým kritikem, chci se lepšit. Ale ať si tento stručný receptík pročítám z jakékoli strany, nevím, co je na něm tak "zlého". Je vidět, že pangasia opravdu nepřipravujete, protože 10 minut mu nestačí. Vaše předsudky ohledně této ryby - pochytané z internetu - nejsou mými předsudky. Grilovací koření téměř nepoužívám, nevím, proč o něm píšete, stejně jako o Československu - i na internetu psali, že už dlouho neexistuje...;-)

P.S.: Co to je "šalát z vifoniek"..?

Vaše jméno: 29. 8. 2013 10:17
celé zlé

kombinovať parmazán (Parmigiano Reggiano) a grilovacie korenie môže iba barbar a ignorant ....
+ toto všetko vykydnúť na pangasa (filet) a tohto piecť 30 minút môžu iba v československu .....
Eliza to že ti túto ***** všetci chvália neznamená že je to v poriadku

Ryby sa upravujú krátko, takému tvojmu filetu postačí max 10min a samozrejme bez použitia túch príšerných československých koreniacich zmesí, stačí čierne alebo biele korenie a soľ. (pangasa z dôvodu akým sa chová a ako sa dostáva k zákaznikovi za rybu nepovažujem - je to vodný potkan)
Taktiež sa ryba zvyčajne nekombinuje so syrom, že Vám to chutí sa nečudujem, v československu chutia aj iné šmakulády ako napríklad šalát z vifoniek alebo guláš z párkov.....
To nie je o finančných možnostiach ale o úcte k sebe samým .....

Tématické fráze:
uprava pangase, čím nahradit parmezán, pangasius s parmazanem, náhrada za parmezán, pangasius úprava, zepter recepty, pangasius parmezan, úprava pangasius, recepty upravy ryb, úprava ryby pangasius, ryba s parmezánem, pangas parmezán, parmazánová krusta, nahrada parmezanu, jak upravit pangase, pangasius jednoduchý recept, děcký recepty, recepty na upravu pangase, ryba s parmazánem, ryba pangas uprava

Suroviny:
pangasius, bílek, sýr parmazán strouhaný, koření na ryby, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu