Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pangasius pod parmazánovou dečkou

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie241 kJ /
58 kcal
Bílkoviny13,20 g
Tuky0,13 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 264 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy0,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky našleháme vidličkou do pěny (ale ne na sníh) a smícháme s parmazánem a kořením na ryby na hustší kaši. Krok 2: Rybu osolíme, obalíme v sýrové směsi a uložíme do pekáčku, vymazaného máslem nebo vyloženého pečícím papírem. Krok 3: Zbytek směsi nalijeme na maso a pečeme v troubě předehřáté na 230°C asi půl hodiny.

Zveřejněno 13. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangasius pod parmazánovou dečkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6Yp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangasius pod parmazánovou dečkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y6Yp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Vaše jméno:: Recepty zde uvedené mohou autoři zpětně editovat, máte nepřesné informace. Stáhnout úplně je nemůžete NIKDE, uveřejněním se stávají součástí daného webu. Úplně smazat recept mohou jen admini :-) To jen pro Vaši informaci.

Vaše jméno: 4. 9. 2013 21:09
Eliza: s posledným odsekom musím iba súhlasiť
čo sa týka receptov. mám ich niekoľko na inom webe, tu ich však neuvažujem dávať, údajne ich nie je možné neskôr editovať prípadne úplne stiahnuť

magdalenka::yes::-D:-D

Eliza:Prečo? Zrejme ten zdroj doma chová pangasov. Možno ich namáča do vody a zamrazuje.

A pozor na "zaručené zdroje";-)

Vaše jméno:: Myslím, že pokud máte takové vynikající zkušenosti s přípravou rybích pokrmů, byla by škoda je cedit pouze skrze negativní kritiku mých receptů, to žádné plus nikomu nepřináší. Ku prospěchu všem by bylo, kdybyste se o ně s námi podělil formou vlastních receptů. To všichni ocení, ne to, že anonymně kritizujete, slovně machrujete a s vlastní kůží na trh nejdete.
Ještě k tomu Vašemu výrazu "československý národ"...nic takového neexistuje a nikdy neexistovalo... Byl to před-prvorepublikový politický a čistě účelový konstrukt, který ovšem v historické perspektivě umožnil emancipaci obou našich národů.;-)

Vaše jméno: 30. 8. 2013 13:17
Eliza:
slovo šmakuláda je myslené ironicky a má predstavovať "kreativitu" československého národa v kuchyni.

Ja si zatým čo som napísal stojím, obzvášť keď si pozriem že tu máš viacero receptov na ryby. napríklad tomuto http://www.toprecepty.cz/recept/23145-morsky-vlk-v... sa nedá vytkúť nič, všetko je tam uvedené správne robím ho takmer identicky
robievam aj parmice, podľa mňa opekať ich na panvici a potom ešte v rúre 20-30 minút je veľa keďže parmice sú menšie ryby, bohato im stačí 20 min na 180 http://www.toprecepty.cz/recept/21419-parmice-pece...

informácie o spôsobe chovu pangasa a následné obohacovanie filetov vodou nemám pozbierané z internetu ale priamo od zdroja

Ja čerstvé ryby pripravujem často a mám zato že sa majú upravovať krátko s použitím minimálneho množstva surovín.

Pekný deň prajem

"Šmakuláda" je zrejme z tej kategórie ako "ňamka" a "mňamka". Výrazy, čo z duše neznášam.

magdalenka: majdi, "šmakuláda" se u nás v Jizerkách běžně používá pro obecný výraz různých pikantních směsí pod salát třeba, jako nálev, nebo pikantní omáčky, nebo co má býti šmakovní teda chutné ;-);-);-). To bude slovák jak řemen :-D:-D:-D:-D:-D

Eliza: Googlila som a ten šalát ma priviedol do úžasu, preto som doporučila aj tebe, aby si sa niečomu priučila.
Slovo "šmakuláda" bežný Slovák asi nemá v slovníku. To ma hneď napadlo. Takže...:-8

Magdalenko, děkuju za nápad, fakt jsem nevěděla, co to je...ale tohle předčilo má očekávání.:-D No, hovořit se znalcem takýchto speciálností asi bude lehounce ztrátou času...;-):no:.

Pro všechny zvědavé kopíruju:
"Slížiky z polievky polámeme a vložíme do misy, pridáme všetky dochucovadlá, ktoré sa tam nachádzajú vrátanie sáčku s olejom. Pridáme na kocky pokrájanú uhorku, paradajky, šunku či salámu a zalejeme tatarkou a kyslou smotanou. Dôkladne premiešame a necháme odstáť do druhého dňa."

Dobrý, ne??:-D

Magdi, myslíš tím, že to nebude pravý Slovák? Já jako Češka to nepoznám...:-/

magdalenka:teda magdi, taky čumím jak puk, nevěděla jsem, co jsou vifonky... hm... zajímavý název pto čínské polévky. Autor pojedl vtipnou kašičku, jasně, neregi :-D:-D:-D:-D

Eliza:ja tipujem, že je to niekoho zastierací manéver a ten "šalát z vifoniek" - daj si do googlu. Tiež som pozerala ako puk.

Vaše jméno: : Děkuji za rozsáhlý komentář a Váš čas receptu věnovaný.:yes: Myslím, že ale není třeba se tolik durdit kvůli více než čtyři roky starému receptu - stále se učíme a s každým úspěchem či omylem jsme když ne chytřejší, tak poučenější. Co nám před lety připadalo dobré, už dnes nemusí a čím jsme opovrhovali, nám naopak mohlo zachutnat. A učíme se i novým výrazům, jako třeba "šmakuláda" z Vaňkova Pekla na talíři, že...;-)
Také dnes vařím trošku jinak než před lety a jsem sobě velkým kritikem, chci se lepšit. Ale ať si tento stručný receptík pročítám z jakékoli strany, nevím, co je na něm tak "zlého". Je vidět, že pangasia opravdu nepřipravujete, protože 10 minut mu nestačí. Vaše předsudky ohledně této ryby - pochytané z internetu - nejsou mými předsudky. Grilovací koření téměř nepoužívám, nevím, proč o něm píšete, stejně jako o Československu - i na internetu psali, že už dlouho neexistuje...;-)

P.S.: Co to je "šalát z vifoniek"..?

Vaše jméno: 29. 8. 2013 10:17
celé zlé

kombinovať parmazán (Parmigiano Reggiano) a grilovacie korenie môže iba barbar a ignorant ....
+ toto všetko vykydnúť na pangasa (filet) a tohto piecť 30 minút môžu iba v československu .....
Eliza to že ti túto ***** všetci chvália neznamená že je to v poriadku

Ryby sa upravujú krátko, takému tvojmu filetu postačí max 10min a samozrejme bez použitia túch príšerných československých koreniacich zmesí, stačí čierne alebo biele korenie a soľ. (pangasa z dôvodu akým sa chová a ako sa dostáva k zákaznikovi za rybu nepovažujem - je to vodný potkan)
Taktiež sa ryba zvyčajne nekombinuje so syrom, že Vám to chutí sa nečudujem, v československu chutia aj iné šmakulády ako napríklad šalát z vifoniek alebo guláš z párkov.....
To nie je o finančných možnostiach ale o úcte k sebe samým .....

Na této nádherné dobrotě bych si určitě pochutnala i já:-p+20:yes::-K

misza: To jsem ráda a moc děkuji za fotku, je krásná.:-K

Eli, vyzkoušela jsem tento recept. Bylo to výborné:-p Posílám bodíka a přidávám fotku.;-)

z dovolene jsme si privezli parmezan, ktery jsem dnes vyuzila do tohoto receptu a vysledek byl naprosta bomba...:-):yes::-!:-!:-!

No tohle je prostě bomba...u všech jsem sklidila veliký úspěch a všichni jsou překvapeni, jak je recept velmi jednoduchý. Dávám bodíka.:-)

mnam,skúsim zajtra na obed.vypadá to úúžasne,dávam bodík:-p

hned zítra zkusím uvařit. Dávám bodík.:yes::-D

Toto se moc povedlo šikovný receptík a moc dobrý:-):-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Hezký recept, ještě, že máme náhodné recepty:yes:

pro Jenda: úžasné zdobení talíře :-)
pro Eliza: díky za skvělý recept, určitě brzy vyzkouším, rybky už čekají v mrazáku ;-)

Jendo, děkuji za skvělé fotečky úžasně naaranžovaného jídla :yes:. Pokud nejseš šéfkuchař nebo alespoň profi-kuchař, tak musím obdivovat tvoji invenci při zdobení talířů (tedy néé, že bych profíka nepochválila, ale v jeho případě by to nebylo až tak neobvyklé...):-):-!

Eli, díky za skvělý recept, dnes jsme měli na oběd a moc si pochutnali.:-p:-p:-p Místo parmezánu jsem risknul Nivu a vyšlo to.;-) Jako přílohu jsem dal vařený brambor.Škoda, že ti nemůžu dát další bodík;-(.
Přidal jsem nějaké fotečky:-8.

Je pravda, že ceny pangase se neuvěřitelně liší krám od krámu... Moje tchýně má zdroj a zásobuje náš mrazák, takže to nekupuji a jsem jí za to moc vděčná, prostě když bych rychle nevěděla co vařit, tak pangase mám vždy. I z toho důvodu vymýšlím nejrůznější úpravy...;-)

bezvadný recept :yes:, dietní úprava se mi také velmi zamlouvá, až zase uvidím rybku za rozumnější peníze než tady v té naší předražené samošce, tak jí vezmu a vyzkouším, doufám, že to bude brzy :-p

Jsem ráda, že se recept líbí a Aleši: děkuji za vyzkoušení!!! :-) A za reakci...:-) Majdalenko, tvoje recepty se mi líbí komplet všechny, takže mě ta shoda zase tak moc nepřekvapuje ;-):-).

Eli, konečně jsem se po dvou dnech dostal na toprecepty:-/. Snad jsem nějaký skvělý receptík neprošvihnul.:-O
Recept se mi moc líbí:-p, jeho jednoduchost ho ještě umocňuje;-).
Rozhodně si zaslouží bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

ahoj Eli,je to dobré ale nahradil jsem to goudou 45% z holanska vyzrálím(sytě žlutým) ten je chutově nejvýraznější a taky skvělý¨.chci Ti poděkovat za inspiraci,měj se hezky.:-)):-)):yes:

No jo Eliza - holky ty nikdy nezklameš :-D:-D :yes::yes: Bodíkuju ;-)

:-O Elí, to je nádhera, samé dobré ingredience a jak se říká - v jednoduchosti je krása:yes::yes:

Eli, takové recepty se mi moc líbí:-) jednoduché, zdravé, rychlé, přesně pro mě:-)) nemáme my náhodou stejné, nebo aspoň podobné taliře:-? posílám bodíka:-D

Elizka, asi máme niekedy podobné nápady. Alebo trošku podobné. Ja som minule našľahala CELÉ vajíčka, do toho strúhaný syr. Aj korenie na ryby som použila, samozrejme, na peč.papieri piekla...

Pangasius je z mého pohledu výborná ryba. Objevil se nedávno i na jídelníčcích v restauracích více, než filet. Já ho mám ráda, jako koneckonců všechny ryby na sto způsobů. Bohužel, přítel mi vždycky tvrdí, že to u ryby ani neleželo:-(, že to nemá chuť ryby a upřednostňuje filet. Někdy musím vařit 2 jídla na oběd, tak pak využiju příležitost, jemu uvařím jeho oblíbené nudle s cibulí:-/ a já si prubnu tady toho krásného pangáska. Ode mne plus, Eli;-):yes:

Přestože mám ryby moc ráda, pangase jsem ještě nedělala, ale jak to vidím na tak hezké fotce, tak to musím udělat :-). Jednoduchá příprava a i dobrý typ s tím pečícím papírem. Také volím spíš dietnější jídla s minimem tuku. Často proto používám i Zepter hrnec, kde většinou tuk nepoužívám. Dávám bod!

Elizo je to moc pěkný recept.Snažíme se jíst zdravě, hlídáme cholesterol a tady v tom receptu je fajn to, že jsou použité pouze bílky a ten peč. papír, bez tuku. Díky:-D

Patricie, děkuji. To byla rychlost :-)! my jsme dojedli před chvílí, pekla jsem na papíru, aby to bylo dietnější. Tenhle obal je výborný také na pečené brambory nebo jinou zeleninu. Brambory na tento způsob jsou skvělé i s obyčejným eidamem. Děkuji za bod a pochvalu. :-)

Už mám uloženo, posílám bod. Opět nádherná fotka a bezvadný recept. :-)):yes:

Tématické fráze:
uprava pangase, čím nahradit parmezán, pangasius s parmazanem, náhrada za parmezán, pangasius úprava, zepter recepty, pangasius parmezan, úprava pangasius, recepty upravy ryb, úprava ryby pangasius, ryba s parmezánem, pangas parmezán, parmazánová krusta, nahrada parmezanu, jak upravit pangase, pangasius jednoduchý recept, děcký recepty, recepty na upravu pangase, ryba s parmazánem, ryba pangas uprava

Suroviny:
pangasius, bílek, sýr parmazán strouhaný, koření na ryby, sůl

Přidat fotografie receptu