Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikánské hovězí nudličky

Pikantní klasika české kuchyně, to je cikánské hovězí. Tradičně se připravuje vcelku jako pečeně, ale my si tentokrát připravíme nudličky. Tento jednoduchý recept zaručí, že si ho zamilujete a nikdo nepohrdne.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 338 kJ /
559 kcal
Bílkoviny98,13 g
Tuky10,47 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 212 mg
Sodík 841 mg
Sůl2,65 g
Sacharidy16,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky a zprudka ho opečeme na oleji. Krok 2: Když maso pustí šťávu, přidáme cibuli, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a dusíme téměř do měkka. Krok 3: Před dovařením přidáme hrášek a kapii. Krok 4: Není nutno zahušťovat, ale kdo má rád, může zahustit trochou vody s rozmíchanou hladkou moukou. Ale je nutno nechat zahuštěnou šťávu provařit.

Zveřejněno 13. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánské hovězí nudličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z4G6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánské hovězí nudličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z4G6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Super

satelit Janinka odešla za duhový most.

Eja57: Prosím, co se stalo Janě Dorazinové? Četla jsem už dvakrát, že si to Janička už nepřečte. Děkuji.

Chutnalo. Děkuji za recept. :-)

Dobrý den, přidávám fotečku. Bylo to moc dobré :-)

Buchyna: Jana si to už bohužel nepřečte;-( Ale je to fakt moc dobre, už jsem taky vařila. Kapie klidně hodně.....jeden lehce palivy sterilovany berani roh to rozhodně nepokazi....Přimlouvám se když už zahustit tak maličko skrobu a ne mouku.

Milá Jano, nejsem žádná začátečnice, ale občas je potřeba trochu inspirace. Ta Vaše mne moc zaujala a zítra se do ní pouštím. Líbí se mi ze všech zde uvedených jako nej.., jednoduchá a přitom zajímavá. Děkuji a dávám zasloužený bodík. Foto zítra.:yes::yes:<3

Vyzkoušela jsem podle receptu se zahuštěním jednou zarovnanou lžící hl. mouky nakonec a jsem ráda za další jednoduchý a fajn recept z hovězího masa. K tomu jsem udělala rýži a salát ze zbytku hlávkového zelí s koprem a obídek jedna báseň:yes::-)

misula29: děkuji :-). Moc mne těší :-8

Výborné Jani:-K Hrášek jsem měla sterilovaný, papriku čerstvou, tak jsem ji dala o chivlku dřív, aby změkla. Moc mi to chutnalo, určitě jsem to nedělala naposledy. Přidala jsem fotečku<3

Johanka128: Moc děkuji!! :-) :-K

tak snad bude chutnat. Žampiony nejsou na závadu;-)

Přidal jsem tam pár žampionů a malinko bazalky, teď je to v pánvi na sporáku a čekám co z toho vyleze, Vypadá to ale dobře!:-D

eva hubova: Evi moc díky a jsem ráda, že chutnalo!:-)

Oběd byl výborný:-p:-p hrášek jsem dala sterilovaný, přidávám Ti foto a:yes:16

jeny: No, je to trochu kyselkavější, ale nám to tak chutná;-).

mě přijde trochu víc kyselejší po těch paprikách :-S

Olga Cermakova 5. 6. 2016 20:39
jeny:Když přidáte trošičku cukru,nic s tím neskazíte a má to lepší chuť.Musíte to jen vy vědet že jste to vylepšila cukrem,ostatní to nepoznaji.Nesmí to být sladké.
:yes:o

Dnes jsme měli k obědu.Chlapum chutnalo.Já měla brambor s tvarohem,Ale od nich mám vzkázat dík za receptík.:yes:

Betina nooo, moc dobré:-p

No holky to je:yes::yes:

Barunko, to jsem ráda, že i synovi chutnalo a moc děkuji za fotečku!!:-)

Jani, moc velka dobrota. Nemame tady kapie, tak jsem delala z grilovanych paprik nalozenych v oleji - takze to asi je vice mene to same. Pochutnali jsme si. I syn snedl vsechno - a to obvykle papriky odklada stranou. Tobe velky bodik a dovoluji si pridat fotku.:yes:9:yes:

Výbušná, nebo můžeš naběračku předtím ponořit do studené vody, měla by se pak rýže lépe vykopit. Já používám tuto http://www.bavlnka.eu/naberacka-na-zmrzlinu-plast-... a jde to dobře i bez namáčení ;-)

vybusna do jakékoliv misky, nádobky, naběračky musíš rýži pořádně utlačit dlaní, aby držel kopeček pohromadě;-)

no pipre...na take pekne uhladne kopceky ryze, treba hlavne dobru naberacku...ja mam len take konske...to by bol rovno krivan...lebo ja nechapem,ale mne sa nikdy nikdy pekny kopecek nepodaril..vsetky finty som pouzila co sa odpurucaju...a nic...takze ja sa uz o to ani nepokusm

:yes::-)Dobrota pochutnali, jsme si:-D

mamculdo, tak dej pak vědět, jak chutnalo!!;-)

jdu tuhle mňaminu vyzkoušet snad se povede :-)

No, máš pravdu, to je děs ty ceny:-// Za chvíli budem i tatarák dělat z předního a už i tak to bude přepych, ale jednou za čas musí i hovězí přijít na řadu. Nevím, co za chvíli budeme jíst. Buď to budou šílené krávy, nebo ptačí chřipka a teď prasečí chřipka.:-(. Někdy mám pocit, že se ty epidemie šíří podle toho, jaké maso má jít dolů, nebo nahoru, abychom zas kupovali jiné:-)):-D

Jani, hovězí je zdravé (a drahé), rýže taky, zkrátka standardní receptík, který mě oslovil, protože obojí mám rád.:-p
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

A pak, že jsou sociálně slabí, co?:-D

:-O Tady s těmi cikánskými recepty roztrhl pytel. :-D:-D
Jani :yes::yes::yes: Dělám také něco podobného, jen dávám víc zeleniny a dělám to s omáckou. Bodíkuju ;-)

Jani, fotečky moc pěkné:yes::yes: a receptík za bodík:-D

Jani, to je jedno z jídel, které také připravuji podobně. Hezké kopečky rýže a také barevná ozdoba :-) Bodík jsem už dala:yes:

Tématické fráze:
hovězí nudličky, hovězí nudličky recept, recept na hovězí nudličky, hovězí nudličky s rýží, hovězí na nudličky, recept hovězí nudličky, hovězí nudličky recepty, recepty hovězí nudličky, hovězí nudličky na paprice, recepty hovězí maso nudličky, hovězí maso na nudličky, hovězí plec recept, nudlicky z hoveziho masa, recepty z hovězího masa na nudličky, cikánské vepřové nudličky, cikánská vepřová plec, recepty na hovězí nudličky, recept hovězí maso nudličky, hovězí maso nudličky, vepřové nudličky po cikánsku

Suroviny:
plec hovězí, cibule, kapie sterilovaná, hrášek mražený, omáčka worcesterová, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu