Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Rychlý recept jídla "z jednoho hrnce", který zvládne i začátečník. Zde použité noky jako polotovar jídlo ještě zjednoduší. Smetana, slanina a sýr učiní jídlo tak sytým, že budou spokojeni i velcí jedlíci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 241 kJ / 3 165 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,66 g |
Tuky | 251,58 g |
Vláknina | 4,94 g |
Cholesterol | 412 mg |
Sodík | 5,34 g |
Sůl | 13,40 g |
Sacharidy | 185,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu.
Krok 2: Na pánev dáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a když pustí tuk, přidáme nadrobno nakrájený česnek.
Krok 3: Orestujeme ho a po chvilce přidáme na proužky nakrájený pórek.
Krok 4: Dále smažíme, pak okořeníme, přidáme šlehačku a zakysanou smetanu. Chvilku provaříme.
Krok 5: Smícháme s uvařenými gnocchi a dáme do máslem vymazané zapékací formy.
Krok 6: Zasypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme na 200 °C cca po dobu 25 minut.
Zveřejněno 14. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lrQ
Moje poznámka
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lrQ
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 19 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 23 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 23 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno 29. 1. 2025 11:23
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pivní polévka
Neregistrovaný před 2 minutami
Švýcarské rösti
Neregistrovaný před 2 minutami
Roláda z kuřecích prsou
Neregistrovaný před 6 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Neregistrovaný před 10 minutami
Babiččiny zelňáky
Neregistrovaný před 11 minutami
Tvarohový karbanátek
Neregistrovaný před 12 minutami
Kuřecí prso na másle s restovaným pórkem a žampiony
Neregistrovaný před 20 minutami
Brokolice zapečená se sýrem
Neregistrovaný před 21 minutami
Jogurtový makovník z nemletého máku
Neregistrovaný před 24 minutami
Utopenci dle mé prababičky
Neregistrovaný před 30 minutami
Tématické fráze:
zapečené gnocchi,
zapečené noky se smetanou,
zapečené gnocchi se špenátem a smetanou,
zapečené gnochi,
gnocchi recepty,
zapečené gnocchi recept,
gnochi,
recepty gnochi,
gnocchi recept,
gnocchi zapečené,
gnochi recept,
gnocchi se špenátem a smetanou,
gnochy se špenátem,
gnochi se smetanou,
gnochi se slaninou,
gnocchi,
zapečené noky,
zapečené brambory s pórkem a smetanou,
zapékané gnochi,
recept gnocchi
Suroviny:
gnocchi,
slanina anglická,
česnek,
pórek,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
květ muškátový,
pepř mletý,
sůl,
máslo,
sýr tvrdý
Komentáře (20)