Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprová omáčka podle pana Šroubka

Tradiční koprovou omáčku už dnes asi každý připravuje podle svého osvědčeného receptu. Proč ale nezkusit tento, pocházející ze staré kuchařky z roku 1926?

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1

5

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 756 kJ /
659 kcal
Bílkoviny29,11 g
Tuky45,90 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 513 mg
Sodík 229 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy31,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lístečky z čerstvého kopru rozsekají se nadrobno a připraví se k ruce. Zbylé stonky se překrájí. A nechají se s hrubě nakrájenou cibulkou na másle udusiti. Přidá se několik celých pepřů, nového koření a trochu dymiánku. Krok 2: Do bleda udušená cibulka zasype se moukou, nechá se znovu podusiti, zaleje trochem octa a hned nato polévkou, přidá se kousek cukru a nechá se vše řádně povařiti, počemž se omáčka procedí. Krok 3: Kyselá smetana rozkloktá se s mlékem a žloutky, vlije se do omáčky, řádně se vše rozšlehá a ke konci přidají se ony rozsekané lístečky z kopru. Pak se ochutná, je-li dosti slaná a odstaví se.

Zveřejněno 19. 7. 2016

Poznámka autora Dooga

Schválně jsem postup přepsal tak, jak je napsaný v kuchařce z r. 1926. Pro tu krásnou češtinu to stojí za to.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka podle pana Šroubka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N6xK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprová omáčka podle pana Šroubka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N6xK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Je to klasika. Preto sa mi recept páči. Uvítala by som aj viac receptov, alebo by som si kúpila za 3kačky.:-)
Veď dajte ešte nejaký v tej krásnej češtine.

Laryska: Kniha vyšla ani ne tak dávno v reprintu a dá se sehnat - stačí dát název do vyhledávače na netu. :-)

Skvělá tradice , to se cení a doma máme pro ni slabost :-K :yes::yes:,

Milé překvapení, alespoň pro mně. Mám od Karla Šroubka sbírku kuchařských receptů nejoblíbenějších jídel, střídavě denně upravovaných "Jak se vaří u Šroubka" z roku 1911, cena 3 K. Obsahuje tento a mnohé další recepty klasických českých jídel. Jiro

Jiro: ...a je problém hodiť niečo do placu ? Aspon by bolo nejaké osvieženie <3<3<3

No, ten postup by si měli přečíst ti přemnozí autoři receptů, kteří kopr v máčce nechávají přejít varem...;-(

<3:yes:.


casino: :yes: . No zial, vacsina receptov je taka:no:

Hezké:yes:

hosta: Dík by měl patřit tobě.;-):yes:

Tématické fráze:
koprovka podle šroubka, koprová omáčka z čerstvého kopru, koprová omačka, jak se vaří koprová omáčka, koprová omáčka ze zakysané smetany, koprová omáčka šroubek, koprovka z čerstvého kopru, u šroubka, koprova omacka na cibulce, koprova omacka recept, koprovka podle pana sroubka, koprová máčka, klasická koprová omáčka, koprová omáčkasroubek, koprová omacka s cibuli, jak se vaří u šroubka, koprová máčka recept, koprová omáčka od babičky s vejcem, šroubek - recepty- koprova omáčka, koprova omáčka se zakysané smetany

Suroviny:
vývar hovězí, kopr, cibule, máslo, pepř černý, koření nové koření, tymián, mouka hladká, ocet, cukr, smetana zakysaná, mléko, žloutek, sůl

Přidat fotografie receptu