Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví

K pomalému pečení se hodí jakýkoliv druh masa, i vepřová plec. Díky dlouhému pečení při nízké teplotě bude maso šťavnaté a měkké tak, že se začne rozpadat na vlákna. Když s ním společně upečeme brambory a mrkev, získáme skvělou přílohu.

Hodnocení receptu je 4,9 (107×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 200 min

230 min (30 min příprava + 200 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 878 kJ /
1 644 kcal
Bílkoviny225,18 g
Tuky56,21 g
Vláknina11,75 g
Cholesterol 715 mg
Sodík 972 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy40,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso nasolíme a opepříme. Svážeme potravinářským provázkem, aby dostalo tvar válečku. V pekáčku rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme na měsíčky nakrájenou čerstvou cibuli, sušenou cibuli, oloupané celé stroužky česneku a kmín. Krok 2: V pivu rozmícháme hořčici a maso jím podlijeme. Přiklopíme víkem a pečeme na 150 °C přibližně 2 hodiny. Neodkrýváme. Krok 3: Mezitím připravíme brambory a mrkev. Po 2 hodinách maso obrátíme, přidáme mrkev nakrájenou na větší kousky a brambory. Přikryjeme a pečeme další hodinu. Pokud je třeba, podlijeme maso horkou vodou. Krok 4: V této fázi už maso občas přeléváme výpekem. 15 minut před koncem pečeni odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme na barvu. Hotové necháme 15–20 minut odpočinout.

TIP: Oblíbené recepty s pivem

Zveřejněno 23. 7. 2016

Poznámka autorky mika59

Chtěla jsem dát více cibule, ale nebyla. A tak jsem dala tu sušenou, myslím, že to výrazně dobře ovlivnilo výslednou chuť šťávy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlRk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlRk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Brambory jsem dopekal na sólo. A dochucoval..

Určitě vyzkouším, pořídila jsem na chatu multifunkční hrnec, tak hledám recepty ve stylu " vše do jednoho hrnce :-D ;-)

Vyskúšal som, výborné to bolo, vďaka za recept! Dovolil som si pridať foto. :yes:

:-)<3:yes::yes::-K

danstav: To jsem ráda, že chutnalo. Moc děkuji :-K:-K

Chutnalo celé rodině :yes:

KatchaKK: Moc děkuji za vyzkoušení a důvěru..:-K:-K

Vynikající ????

OK1AMF: Děkuji za vyzkoušení a pěkné fotky.:-K:-K

Plecko jsem navíc prošpikoval a před zabalením jsem špek ještě vložil dovnitř. Velice jsem si pochutnal, děkuji za inspiraci.:yes:

BarboraMagdalena: Děkuji za vyzkoušení a zprávu. Jsem moc ráda, že chutnalo..:-K:-K

Dnes jsem vyzkoušela, výsledek je skvělý. Děkuji za recept.

Dělala jsem znovu téměř po roce, tentokrát už dle receptu se sušenou cibulí a také navíc s fazolovými lusky. Příště zkusím dát více hořčice nebo použiji dijonskou, třeba to bude zase trochu jiné:yes:

Uvařila jsem a nebylo vůbec špatné, sosík byl výborný, jen příště brambory nakrájím na čtvrtky, kulaté se dělaly hodně dlouho. Nejdříve jsem upekla maso, pak vyndala a v sosu uvařila brambůrky. Nakonec jsem vše přendala na plech (měla jsem toho opravdu hodně) a zapekla pro barvu. Piva mohu dát pro příště i o trochu více. Díky za recept :-K

bystrouska: Děkuji moc..:-K:-K

Moc se mi recept líbil, protože vypadal jednoduše, tak jsem ho dneska zrealizovala:-). A je to fakt super :yes::yes: . Jídlo se vaří téměř samo, takže jsem udělala spoustu jiné práce a výsledný pokrm byl úžasný :yes::yes::yes:.

Výborné, dnes jsem dělala k obědu. Použila jsem kuřecí stehna jinak stejné ingredience,ale jiný postup protože jsem to dělala v pomalém hrnci. Bylo to výborné. Děkuji za recept.:yes:

Doma milujme. <3:-K:yes::-)

Chutná kombinace z jednoho hrnce, to se mi líbí. Jen bez sušené cibule, tu jsem neměla. Posypala jsem to na talíři petrželkou a byl parádní víkendový oběd na chatě :yes:

misula29: Děkuji moc za vyzkoušení a zprávu. Jsem ráda, že chutnalo..;-):-K

:yes: Moc dobré. Pivo jsem dala černé - Kozla :-8 a mraženou baby karotku. Brambory byly plné té dobré šťávy, která se tvořila při pečení. Prostě delikatesa.

Výborné maso, měkoučké, brambory s mrkví a cibulí i sosík velmi chutné, javascript:; <3 dala jsem pikantní hořčici - máme rádi. Jedli jsme i pochladnu s chlebem - rovněž nemělo chybu. Moh:yes::yes:u jen doporučit.<3<3<3<3

alca2: Moc děkuji....potěšilo mě to...:-K:-K:-K

Výborné, dneska jsem dělala k obědu, jenom jsem použila černé pivo. Je to naprosto úžasné. Děkuji :yes:<3

Dnes jsem dělala k obědu,mrkev jsem dala asi půl hodiny po bramborách, sosík krásně zhoustl , netřeba podlévat :-K. Bylo to naprosto luxusní. Díky za recept:yes:<3

micullka: ;-)Janako: :-p Krásné komentáře děkuji Vám moc, potěšilo mě to..:-K;-):-)

Není psáno, kdy tam dáme brambory :)

Bary: Je to tam pod zeleninou, ale opravím to, aby to bylo srozumitelnější...:-K

tak to je nádhera <3:yes::yes:

Máš to krásné:-K:yes:
Brambory a další jiná zelenina upečené společně s masem je mňamková:-QU nás to dopadá většinou tak,že manžel baští maso a já tu zeleninu:-D

Anna Kocikova: Děkuji Drahuško;-);-) no u nás my sníme první zeleninu a pak maso :-D:-D

Děkuji Vám :-K:-K

Páni, to je nádhera!!!

Já jsem ještě neměla odvahu přidat do pomalého hrnce i ty brambory. (jinak vidím, že tys nepekla v pomaláči), ale musím to zkusit. Paráda, krásně vypadá maso, brambory i mrkev ;-)

Má zkušenost říká, že brambory a mrkev nasáklé masovou šťávou získávají na lahodnosti. Takže peču dohromady. :-)

Miládko, krásně upečeno;-) Myslíš, že by to šlo i v pomaláč a nakonec to dát péct do trouby na barvu? Už jsem ho tak kolikrát pekla, ale bez brambor a mrkve, to dělám zvlášť.

Bibinka: Jani určitě, ale v té troubě je ta zase jiné. Taky dělám v pomaláči ale chtěla jsem to jinak. A myslím, že i chuť je zase trošku jiná. Zelenina byla po hodině akorát na skus.:yes: A děkuji Ti moc ;-);-):-K

Tématické fráze:
vepřové plecko pečené recepty, vepřová plec pečená v celku, pecena veprova plec, veprova plec, pečené vepřové maso v celku, veprova plec pecena, pomalu pečené vepřové maso, pečené plecko v celku, veprova plec recepty, pomalu pečené vepřové plecko, pecené plecko, plecko recepty, vepřové plecko recepty, pečené vepřové plecko, vepřové v mrkvi, pomalu pečené maso, vepřová pečeně pečená v celku, pečená plec, pomalu pečené plecko, vepřová plec s mrkví

Suroviny:
plec vepřová, cibule, cibule sušená, česnek, pivo světlé, hořčice, sádlo, kmín celý, sůl, pepř mletý, brambory, mrkev

Přidat fotografie receptu