Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta s fazolkami

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marps Marps

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 665 kJ /
1 593 kcal
Bílkoviny31,87 g
Tuky89,92 g
Vláknina35,36 g
Cholesterol 250 mg
Sodík 267 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy148,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme nové brambory ve slupce, do vody kápneme olej a přidáme dvě lžičky hrubé soli. Vepřovou kýtu trošku naboucháme a potřeme utřeným česnekem se solí, zakapeme olivovým olejem a dáme do lednice uležet. Uvařené brambory oloupáme a nakrájíme na plátky, přidáme kmín, pepř a sůl, promícháme a vysypeme do pekáčku vymaštěného máslem, Svrchu pokapeme olivovým olejem a dáme péct dozlatova. Krok 2: Fazolky dáme do mísy, spaříme vroucí vodou a necháme okapat v cedníku. Cibuli nasekáme na kostičky. Do pekáče dáme olivový olej a rozpálíme. Vložíme maso a opečeme z obou stran. Vyjmeme na talířek, do oleje vhodíme pokrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Pak vsypeme fazolky a chvilku restujeme. Krok 3: Na fazolky vložíme kýtu a vše zalejeme šlehačkou. Dusíme pod pokličkou a mezitím hlídáme brambory. Jakmile jsou brambory opečené, je hotová i kýta ve fazolkách.

Zveřejněno 24. 7. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0Zr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0Zr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Hmm, tak brambory běžně vařím ve slupce se solí, ale nenapadlo mne nikdy kápnout olej. Kýtu fakt nemusím. Je tuhá, ať dělám, co dělám - když opominu tedy tlakový hrnec, ale to už pak není ono. Každopádně s tou šlehačkou a fazolkami mne to zaujalo ;-):yes:

Jana Remkova: olej napomůže snadnějšímu oloupání brambor. Vyzkoušeno. Jinak taky mám raději krkovičku nebo kotletku od krkovičky. Ale když si člověk s plátkem kýty pohraje, lehce ji naklepe, tak je to taky skvělé maso. Ostatně čuník má všechno maso skvělé, jen jedno se hodí na tamto a druhé na ono. A moc děkuji za názor, hřeje mě to u srdce ;-)

Tématické fráze:
vepřová kýta recepty, vepřová kýta recept, vepřová kýta, kyta na fazolkach, recepty z vepřové kýty, vepřova kyta s fazolemi, vepřová kyta se zelenymi fazolkami, vepřové maso s fazolkami, vepřové s fazolkami, vepřová kýta na zelených fazolkách, vepřová kyta na fazolkách, kýta s fazolovými lusky, veprove na fazolkach, vepřové plátky s fazolkami, veprova kyta a zelene fazolky, veprove na zelenych fazolkach, kýta se zelenými fazolkami, kotlety s fazolkami, vepřová kýta se zelenyma fazolkama, kyta na zelenych fazolich

Suroviny:
kýta vepřová, česnek, sůl, olej olivový, brambory rané, fazolky mražené, cibule, šlehačka, kmín celý, pepř, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu