Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmíno - vaječná praženka

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle nebo másle uděláme světlou jíšku z hladké mouky, asi tolik mouky, aby polévka byla jako řídký sirup. Krok 2: Nalijeme vodu a přidáme plnou polévkovou lžíci celého kmínu. Krok 3: Přidáme jednu kostku Masoxu. Krok 4: Do sklínky si vyklepneme 1-2 vejce a rozkvedláme více nebo méně tak, jaké budeme chtít velké kousky v polévce.(Někdy jedno jenom vyfoukneme a pak je tam více znát - mám to tak rád). Krok 5: Můžeme dochutit solí a pepřem.

Zveřejněno 14. 5. 2009

Poznámka autora Vaclav Fronek

Moc rychlá a dobrá. Děti neprotestují.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kmíno - vaječná praženka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76yA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kmíno - vaječná praženka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76yA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Vyborna polevka Děkuji

Dnes jsem si vybrala tuto kmínovou polévku,je rychlá a opravdu chutná;-)

U nás se jí říkalo " prdlavka " ani nevím proč - ( že by po ní byly prďánky ? ) zdr ad :-)

Polévka je velmi dobrá a hlavně levná... Za mě :yes:, ale bez masoxu:-!

ota:mate pravdu, masox je taky smejd, vubec ho nepouzivam, radej to dochutim jenom bylinkama a korenim.;-)

Naše mamka ji dělala také ale s houbama !! Postup stejný , jen tu zápražku dělala i s kmínem , pak zalila vodou a přidala pokrájené houby . Masox nedávala - houby udělají chuť ! Navrch pokrájený vaječný svítek . Mňam !!

to vypadá dobře, jdu na to, jen to sádlo doma nevedu nahradim přepuštěným máslem :yes:

Super rychlá a moc dobrá! Bodík letí! :yes:

Dlouho tomu,co jsem tuhle polívku dělala.Při první příležitosti jdu do toho;-)

Anna Kocikova: Mamka nám jí vařila, když jsme byly děti a říkala jí “zapraženej prd“:-8:-8

Vašíku,také dělávám tuto zasmaženou kmínovou,ale napřed na tuku orestuji kmín,trošku nastrouhané mrkvičky pro hezkou barvu polévky a dále stejně,jako Ty.Jen před dokončením dám přímo do polévky zavařit slabou hrst domácích nudlí:-)Máme ji moc rádi:-p
Tentokrát jsem udělala podle Tebe,jen tu mrkvičku jsem si nedokázala odpustit;-):-))
posílám Ti foto a dávám+19:-p:yes:

Bleskově uvařená polívečka a mooooooc dobrá !!!:yes::yes::-*:-D

Nedávno jsem tuto polívku dělala a přišla mi moc dobrá. Taky ji mám raději s drceným kmínem než s celým :yes:

Vynikající a opravdu rychlá:-)) Taky vaříme....+1:yes:

Výborná a hlavně rychlovka ;-):-!:yes:

Tématické fráze:
polévka praženka, jížka, prazenka polevka, tmavá jížka, jížka do polevky, polévka líného kuchaře, polívka vajec, kmíno, polévka praženka recept, světlá jížka, polívka praženka, vajecna polevka, jizka tmava, jizka recept, polévka pražepnka, polévka pražepnka, vaječná jížka, polévka praženka videorecept, polévky prazenka, prazenkova polévka

Suroviny:
sádlo, vejce, masox, mouka hladká, kmín celý, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu