Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrušková,dvoubarevná bábovka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 048 kJ /
3 597 kcal
Bílkoviny64,35 g
Tuky191,62 g
Vláknina21,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 530 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy392,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky si vyšleháme spolu s vanilkovým a půlkou moučkového cukru do pěny, pak přidáme střídavě jogurt (mléko)a olej. Krok 2: Z bílků si ušleháme tuhý sníh, hrušky necháme okapat a nakrájíme na kousky. Krok 3: K vyšlehaným žloutkům přidáme mouku s práškem do pečiva, zbylý cukr a do těsta zamícháme hrušky. Krok 4: 2/3 těsta nalijeme do připravené (vymazané,vysypané)formy a do zbytku 1/3 vmícháme kakao a přidáme navrch formy. Krok 5: Pečeme na 150°C, tak 50 minut, necháme vychladnout a pak vyklopíme.

Zveřejněno 14. 5. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Tuhle bábovku lze v podstatě dělat s různým ovocem-broskve,meruňky, rybíz, jablka ap..., ovšem nám chutná nejvíc ta hrušková, proto jí sem dávám a je krásně vlhká!

Recept mám před léty z jakéhosi časopisu, ale název už nevím, jen jsem si ho opsala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušková,dvoubarevná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98A3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrušková,dvoubarevná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/98A3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Ahojky :-) Musím ti pochválit tvůj recept! :-):-8 Zrovna sem dala bábovku do trouby a nedočkavě čekám co z toho vznikne:-)

Mirčo, zrovna minulý týden jsem pekla http://www.toprecepty.cz/recept/3074-hruskove-vlno... z čerstvých už dost zralých hrušek a hned po upečení byl moučník výbornej, ale za pár hodin byl doslova mokrý :-(, hrušky pustily moc šťávy :no:

Fajn, využiju kompoty, mám ještě velkou zásobu:yes: A bábovka nebude žádná dusivka:-))

Ale to jste mě fakticky potěšili, že budete bábovku péct-dejte pak vědět, jak chutnala;-)

Marti, takhle dlouho naložené hrušky v rumu to bude "opilá bábovka";-),ale aby jste se z ní nemotali taky, bude to mít pěkný grády:-D:-!

Mirko, já si myslím, že by to šlo, ale nejsem si jistá, že by ty hrušky až tak změkly, i když....doba pečení:-?Možná by bylo dobrý je chvilku povařit ve vodě s cukrem. Z těch čerstvých hrušek by ta bábovka asi nebyla tak šťavnatá:-)

Bibinko:-)napadlo mě-půjde to i z čerstvých hrušek?:-ONepustí moc šťávy?Kupuju je teď klukům docela často a ne vždy se úplně všechny sní.Tedy ne že bych si s nima pak neporadila;-),ale co kdybych je využila takhle:-p?Nesrazí se mi to mléko?

Jani, tušila jsem, že se ozveš :-D:-D:-D. To je právě ten průser, že je to tak dlouho,že jsem zapomněla, podle kterého receptu jsem je zavařovala :-8, pak nám stařičká hrušeň uschla a já se k tomu víckrát nevracela, ale třeba si do hruškové sezony vzpomenu :-)).

Marti, hrušky v rumu?:-O:-O:-O Recééééééépt!:-D:-)):yes:

mám ještě letité zavařené hrušky v rumu, tak to bude mít bábovka říz :-D, vyzkouším :yes:

Bibi, takové bábovičky jsou moc fajn. Bohužel, pendolino taky nemáme, hrušky došly:-( a tak se snažím vymyslet něco jiného, co dnes vyšlo v magazínu AHA, tak snad to bude dobré, jako to tvoje;-):yes::yes:

Kompotované hrušky mám určitě ve sklepě nějaké letité a přemýšlím stále, jak je do těch svých chlapců nacpat. A už to vím, bude bábovka :yes::yes:. Ď. za recept :-). Bodíkuju ;-)

Bibi:-)Pendolino nám tu zrušili:-(,poslaly kamsi na Brno a nám tu nechali Hurvínka;-)(motoráček).Tak vysedám a zamlouvám si na příště;-),ale dej prosím vědět předem.Přeci jen,vypravit se takhle nakvap se třemi dětmi-to není legrace;-):-D:-D

Mirko, sedla sis alespoň do Pendolina?:-?Jestli ne, tak jinak nebude šance si ani olíznout prst:-D;-)

Bibinko:-)ta musí být šťavnatá a dobrá:-p:-p.Sedám na vlak a jedu;-):-D.Kousek mi schovej,prosím:-*

Januso, tak dej klidně jiný kompot.Lze tam použít jakýkoliv a díky;-):-)

zrovna vymýšlím co upeču:-8...už má jasno a jdu na tu tvou bábovku....akorát nemám ty hrušky;-(....zkusím to bez nich, ale bodík máš ode mne jistý:yes::-D:-D

Tématické fráze:
bábovka recept, bábovka z hrušek, dvoubarevná bábovka, hrušková bublanina, nejlepší recepty z hrušek, hrušková buchta, kuřecí bábovka podle hrušky, recept hrušk, buchta olízni prst, bábovka s broskvemi, kompotová bábovka, recept na hruškovou bábovku, bábovka z čerstvých broskví, babovka z hruskoveho kompotu, bábovka s hrusek, moučník olízni prst, dvoubarevna babovka recept, recept na dvoubarevnou bábovku, hrusky v rumu, buchta olíznou´t prst

Suroviny:
hruška, vejce, cukr vanilkový, cukr moučkový, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, olej, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu