Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 441 kJ / 2 495 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,65 g |
Tuky | 118,76 g |
Vláknina | 42,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 293,40 g |
Postup přípravy
Nyní zpět k těstu. Ač mi přišlo těsto dost tučné, přilepilo se mi ke dnu skleněné formy na pečení, takže doporučuji formu předem vymazat tukem a vysypat moukou. Těsto si vyválíme asi na 0,5 cm, vyložíme jim formu a na dně formy propícháme těsto vidličkou, aby se při pečení zbytečně nenafukovalo. A takto připravené těsto dáme na 15 minut péct do trouby. Poté jej necháme alespoň lehce vychladnout. Krok 3: Když se nám peče těsto, připravíme si zeleninu, je to sice pracnější, ale výsledek vypadá moc dobře. Mrkve očistíme, z cuket odstraníme konce a začneme ze zeleniny tvořit dlouhé plátky buď škrabkou, nebo struhadlem, na kterém lze vytvořit plátky. Když máme všechnu zeleninu naškrábanou, musíme ji spařit (hlavně mrkev), aby se plátky lépe stáčely. Postačí zeleninu přelít vodou uvařenou v rychlovarné konvici. Krok 4: Na vychladlé těsto rozprostřeme náplň z tofu a začneme tvarovat zeleninové růžičky. Záleží jen na vás, kolik pátků smotáte na jednu růžičku, já jsem je dělala ze 2-3 plátků. Růžičky začneme umisťovat od prostředka do náplně v koláči. Když máme celý koláč pokrytý růžičkami dáme jej ještě na cca 40 minut péct do trouby vyhřáté na 200°C.
Zveřejněno 27. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč se zeleninovými růžičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2wvj
Moje poznámka
Koláč se zeleninovými růžičkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2wvj
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 27 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 11 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 31 minutami
Plněné ořechy
Handour před 42 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná,
tuk,
voda,
sůl,
tofu,
smetana rostlinná,
tofu uzené,
česnek,
hořčice pikantní,
sůl,
mrkev
Komentáře (4)