Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské máslové buchtičky s vinnou pěnou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 - 8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 318 kJ /
6 051 kcal
Bílkoviny149,18 g
Tuky324,69 g
Vláknina23,16 g
Cholesterol 3,37 g
Sodík 486 mg
Sůl1,12 g
Sacharidy621,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno mísy nasypeme 1 lžíci cukru. Na cukr nadrobíme droždí a dáme na teplé místo aby droždí změklo. Mezitím si ohřejeme mléko aby bylo vlažné a rozpustíme 260 g másla. Když je droždí měkké, poprášíme ho trochou mouky, přidáme druhou lžíci cukru, přilijeme vlažné mléko a promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě až napění. Prosejeme si mouku přilijeme kvásek, přidáme vanilkový cukr, skořici, špetku soli, vejce i žloutky, smetanu a vychladlé rozpuštěné máslo.

Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Dáme ho na teplé místo kynout. Mělo by zdvojnásobit objem.

Na plechu s vysokým okrajem rozpustíme 140 g másla.

Vykynuté těsto vyndáme na vál a vyválíme placku, která je velký jako plech. Měla by být silná asi 2 cm. Placku rozkrájíme na asi 2 x 2 cm velké dílky ze kterých ušouláme kuličky. Dáváme je na plech tak, že je celé obalíme v másle a skládáme těsně vedle sebe.

Plech dáme do vyhřáté trouby na 180°C asi na 20 - 25 minut - do zezlátnutí. Krok 2: Na sporák dáme hrnec s vodou a ne hrnec mísu která dobře vodí teplo. Voda v hrnci by se neměla dotýkat mísy. Do mísy dáme žloutky s cukrem, citronovou kůrou a vodu. Dáme na vodní lázeň a šleháme ruční metlou do pěny. Postupně přiléváme víno a šleháme tak dlouho až budeme mít hustou pěnu. Ochutnáme - můžeme dosladit - záleží jak sladké víno jsme použili. Mělo by nám to trvat zhruba tak dlouho než se upečou buchtičky. Pak sundáme z páry a ještě chvilku šleháme.

Buchtičky vyklopíme z plechu, pocukrujeme moučkovým cukrem a naservírujeme na talíře na které jsme rozdělili pěnu.

Poslední fázi - servírování provádíme rychle, aby mám pěna nespadla.

Zveřejněno 28. 7. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské máslové buchtičky s vinnou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9OE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské máslové buchtičky s vinnou pěnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9OE

Marie

Komentáře (6)

:yes::yes::yes:

No to je krásná kalorická bomba - mám reflex Pavlovova psa<3

Dooga: to určitě - jen bych to asi neuměla odměřit:-D, neke že to není to, co ti zbylo na to chadeau:-D ze sedmičky po koštu:-D

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
recept na chadeau, máš love buchty, máslové buchtičky plněné, francouzke buchticky

Suroviny:
cukr krupice, droždí, mléko, mouka hladká, sůl, cukr vanilkový, máslo, smetana, vejce, žloutek, cukr moučkový, žloutek, cukr krupice, voda

Přidat fotografie receptu