Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šanghajské kuře

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marps Marps

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 980 kJ /
712 kcal
Bílkoviny101,88 g
Tuky33,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 479 mg
Sodík 319 mg
Sůl0,77 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí filátka osušíme a očistíme, překrojíme napůl. Dáme do mísy, přidáme 1 vejce, lžíci solamylu, lžíci oleje, koření 5 vůní dle chuti, cca lžička a půl je deální množství. Vše promícháme a necháme odležet v lednici min 2 hodiny. Krok 2: Na wok pánvi rozehřejeme lžíci oleje a kroužíme po stěnách. Pak vidličkou přidáváme kousky masa a smažíme dozlatova, přidáme cca lžíci až dvě rybí omáčky, osolíme, opepříme. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka a chvilku restujeme. V hrníčku si smícháme 1 lžíci solamylu a vodu, vlijeme na maso a počkáme, až omáčka zhoustne (pokud je moc hustá, lehce zředíme převařenou vodou). Vypneme hořák a přidáme 3 lžíce tmavé sójové omáčky a promícháme. Krok 3: Uvaříme si k tomu nejlépe jasmínovou rýži a na talíř dáme rýži doprostřed a naběračkou vložíme na vrch maso s omáčkou.

Zveřejněno 1. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šanghajské kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y9WO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šanghajské kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y9WO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:yes: takové já můžu - skvělé ( koření si míchám sama) - dík za recept :-)

Směs pěti druhů koření, která se používá v Číně ke kořenění pečeného masa a drůbeže a k ochucení marinád: kralovstvichuti.cz/koreni/smesi-koreni/koreni-peti-vuni

Tématické fráze:
šanghajská pánev, kuřecí pánev sanghaj, kuřeci šanghaj, kuřecí maso šanghaj, pánev šanghaj, kuřecí směs šanghaj, sanghaj smes, šanghajské kuřecí maso, pánev šanghaj recept, kure solamyl, kuře šnghaj, kure v solamylu, pánev shanghaj, maso sanghaj, šanghajska směs, kuře 5 vuni, kuře na šanghajský způsob s rýží recepty, recept sangaj, šanghajské kuřecího masa, koření 5 vůní

Suroviny:
plátek kuřecí, vejce, škrob bramborový, olej, koření 5 vůní, cibulka jarní, omáčka rybí, omáčka sojová, sůl, pepř, rýže jasmínová

Přidat fotografie receptu