Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky (moučné) se sýrem a smaženou cibulkou

Teplá večeře do 20 minut? Ano, je to možné. Náš recept vám poradí, jak na to. Uvařené halušky, ochucené smaženou cibulkou a štědrou dávkou sýru, ozdobené pažitkou si oblíbíte nejen pro vynikající chuť, ale i jednoduchou přípravu.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 721 kJ /
1 128 kcal
Bílkoviny51,57 g
Tuky32,84 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 344 mg
Sodík 617 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy153,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme mouku, vejce, mléko, sůl, prášek do pečiva a zpracujeme těsto. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky. Rozehřejeme máslo i olej a cibuli osmažíme do zlaté barvy a do křupava. Krok 2: Dáme vařit vodu se solí. Do vroucí vody protlačíme těsto přes haluškovač. Když halušky vyplavou, necháme cca 1 minutu povařit. Krok 3: Uvařené halušky scedíme. Ze smažené cibulky trochu odebereme na posypání. Nastrouhanou goudu a zbytek cibulky i s tukem lehce vmícháme do horkých halušek. Sypeme pažitkou a odloženou cibulkou. Ihned podáváme.

TIP: Bramborové halušky - jednoduchý a levný recept

Zveřejněno 3. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky (moučné) se sýrem a smaženou cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k02K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky (moučné) se sýrem a smaženou cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k02K

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

...mňam...dala bych si...my doma říkáme "haluškám" bez brambor noky a s bramborama halušky...:-) Noky dělám sem-tam jako přílohu, halušky s brynzou, se zelím....:-)

Jídlo je to dobré. Dělám to už dlouho. Ovšem, nejsou to halušky ale Špecle.Zkus také místo cibulky opečenou slaninu na kostičky jak u pravých halušek. Také je to dobré.

Pavla: To je fajn, ale to už je zase jiný známý recept..;-)

Jednoduchý recept tak se mě to líbí určitě vyzkouším.:yes::-K

Vypadá to velmi slibně, hned bych si dala. :yes:

Miluju tyhle věci....doufám,že se mi podaří.... :-p:yes:

Mňam:-* takto dělám špecle:-8,když nebudou tak uvařím toto:yes::-K

Hned bych si dala<3:yes::yes::yes:

Vypadají jedle <3:yes:

Pekný recept, len mám dotaz:prečo halušky múčne, môžu byť aj iné, bez múky?:-O

Jana: joooo, kdyby tak "hlášky" byly jen z mouky a brambor... :-D:-D:-D To by se lid zasmál a politici by byli ... :-D;-) Nic ve zlém, tento překlep mě pobavil ;-)

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
halusky se syrem, moučné noky, halusky s cibulkou a se syrem, halušky s cibulkou, zlate halusky, halusky ze sýrem, mucne halusky, halušky ze špaldové mouky, halusky mucne, halušky recept, cibulka na halusky, halusky s cibulí, moučné noky se sýrem, slovenské halušky se sýrem, halušky s cibulkou a syrem, slovenské moučné halušky, s cim posypat halusky, smažená gouda, halusky slovenske že syrem, smazena cibulka

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, mléko, kypřící prášek, cibule, sýr gouda, máslo, olej, sůl, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu