Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné špaldové bagetky

Hodnocení receptu je 3,8 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 368 kJ /
1 283 kcal
Bílkoviny30,50 g
Tuky20,10 g
Vláknina43,05 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy223,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko spolu s vodou zahřejte. Do misky rozdrobte droždí, přidejte cukr a lžíci hladké mouky. Zalijte vlažným mlékem s vodou a rozmíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek. Bude to trvat asi 15 minut. Krok 2: V míse smíchejte oba druhy mouky, lněné semínko a sůl. Zalijte vzešlým kváskem, přidejte olej a důkladně prohněťte. Těsto vložte do mísy, potřete vodou a mísu překryjte utěrkou. Nechte kynout na teplém místě asi hodinu. Během kynutí alespoň dvakrát propracujte a vždy povrch bochánku potřete lehce vodou. Krok 3: Troubu předehřejte na 170 – 180 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem. Krok 4: Těsto vyklopte na pracovní plochu a propracujte. Rozdělte na dvě poloviny a z každé vytvořte bagetu o průměru asi 4 cm. Potřete vodou a nechte kynout 15 – 20 minut. Krok 5: Poté vložte do trouby a pečte 30 – 35 minut. 5 minut před koncem pečení potřete vodou.

Zveřejněno 6. 8. 2016

Poznámka autorky Vareniste.cz

Tento i další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/celozrnne-spaldove-bagetky...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné špaldové bagetky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VV7O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné špaldové bagetky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VV7O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Pacesko: v popise: bod 1-kvások, 1 PL hladká.
Bod 2- obe múky, čiroková a špaldová zmiešať dokopy.

Přemejšlím, kde soudruzi z NDR udělali chybu... V ingrediencích jsou uvedeny 3 druhy mouky, ale v postupu se píše "smícháme oba druhy mouky" .
Tak 2 nebo 3?

Parádní!! :-):yes:

Tématické fráze:
bagety ze špaldové mouky, celozrnná špaldová mouka recepty, špaldová mouka celozrnná recepty, celozrnná bageta recept, bagetky ze špaldové mouky, špaldová celozrnná mouka recepty, recepty ze spaldove celozrnne mouky, bagety z celozrnne mouky, špaldová bageta recept, bageta ze špaldové mouky, recepty z celozrnné špaldové mouky, celozrnna špaldová mouka, celozrná bageta recept, špaldová mouka celozrnná, špaldova veka se seminky, recepty celozrnná bageta, bageta z celozrnné mouky, špálova mouka celozrna, špaldové bagety, bagetky že spaldovy mouky

Suroviny:
droždí, mléko, voda, cukr, mouka hladká, mouka špaldová celozrnná, mouka hladká čiroková, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu