Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnaté müsli (švestky, rozinky, jablka)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

h4ever

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 47

47

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 130 kJ /
270 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky30,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Směs připravíme už několik dní předem ze sušeného ovoce nakrájeného na drobné kousky. Musí být buď dobře nakrájená nebo trochu rozmixovaná, aby se müsli nerozpadalo. Krok 2: V hrnci povaříme glukózový sirup, aby ještě zhoustnul. Nakonec vypneme hořák a přidáme tuk. Necháme chvilku odstát. Krok 3: Do velké mísy dáme směs a na ní nalijeme horký, ale ne vařící glukózový sirup s tukem. Krok 4: Promícháme vařechou. Krok 5: Na plechy nebo pekáče nandáváme kopečky směsi pomocí vařechy. 1 vařecha = 1 kopeček. Dle velikosti pekáče 4-7 kopečků se vleze na pekáč nebo až 9 kopečků na plech. Krok 6: Nandám takto asi polovinu mísy a pak již ochlazené kopečky beru do dlaně a mačkáním z nich udělám kuličky. Pokud cítím, že je kopeček teplý, tak nejde ještě zpracovat. Mezitím mohu připravit kuličky z vychladlých kopečků. Krok 7: Mezitím co kuličky chladnou, ze zbytku mísy připravím další kopečky. Krok 8: Jakmile jsou kuličky hotové, už není třeba spěchat. Vychladlé kuličky mohu rukou vyválet do dokonalé kuličky. Pak dodělám zbytek kuliček (mačkáním) a pak zas v dlaních poválím do dokonalých kuliček. Krok 9: Navlhčím si dlaně a kuličky rozplácnu o plech. Krok 10: Nechám ztuhnout na vzduchu 1 den. Krok 11: Skladuji v krabičkách.

Zveřejněno 7. 8. 2016

Poznámka autora h4ever

Je to zjednodušená verze tohoto receptu: https://www.toprecepty.cz/recept/46781-stavnate-mu.... Není třeba dávat do chladničky, ale pro jistotu si přečtěte, jaká je teplota skladování u tuku, který jste použili. Doporučené dávkování 1 ks/den. 1 ks obsahuje cca 1,2 g tuku a 16-30 g cukru. Rozinky jsou velmi sladké, tak opatrně s nimi. Palmového tuku (tj. rostlinného) a glukózového sirupu není třeba se bát, ono to je stejně ve všem, co jíme od pečiva až po zákusky, nanuky a zmrzliny z obchodu. Cenová náročnost tohoto receptu je mezi 100 -200 Kč za vše (švestky a jablka suším, rozinky kupuju).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté müsli (švestky, rozinky, jablka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j90B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnaté müsli (švestky, rozinky, jablka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j90B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Množství palmového tuku můžete snížit myslím že je ho opravdu zanedbatelné množství. Jde tam hlavně o to že tím se reguluje sladkost. Jako spojovací materiál slouží hlavně glukózový sirup. Ten pokud by byl extra hustý (možná už s nádechem karamelu) dokázal by směs spojit i bez tuku. Tím se ale otevírá další možnost pro fantazii, třeba použít karamel jako spojovací směs, to by taky šlo.

Hm, práve, že je palmového tuku dosť všade (nie každý kupuje kopec cukroviniek a pečiva v obchode), tak by som sa mu v doma robených výrobkoch určite vyhla. ;-)

Tématické fráze:
jablka musli recept, musli švestky, domácí mussli se švestkami, musli se svestkami, domácí švestkové musli, musli s jablek recept, zýákusky ze sušwených jablek, domácí mussli z jablek, sladké kopečky na plech

Suroviny:
vločky ovesné, sirup glukózový, kyselina citronová, tuk

Přidat fotografie receptu