Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový chléb s kyškou

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 953 kJ /
1 662 kcal
Bílkoviny54,05 g
Tuky10,95 g
Vláknina24,80 g
Cholesterol 23 mg
Sodík 5,68 g
Sůl14,15 g
Sacharidy324,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: suroviny – kromě hladké mouky – dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Těsto. Jakmile začne promíchávat, přisypeme většinu hladké mouky.
Brambory během hnětení mouku zvlhčují. Postupně přisypeme mouku všechnu a pekárnu necháme těsto domíchat a vykynout. Krok 2: Vykynuté propracujeme, pokud je potřeba, trochu přitom podsypeme moukou. Uděláme bochník a dobře omoučený ho necháme nakynout v ošatce nebo přímo na plechu. Krok 3: Vykynutý bochník na plechu zastříkneme vodou a upečeme v dobře vyhřáté troubě (220°C/10 min, 200°C/ 40 min).

Zveřejněno 9. 8. 2016

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový chléb s kyškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EV04

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový chléb s kyškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EV04

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tak příště,a to bude určitě.:-8

mimo v pečce na plechu asi 1/ 2hodiny

mimosa: to jo, na plechu nechávám chleba s droždím kynout i hodinu.;-)

Včera upečen,ráno 1/2 chybí.Příště nechám déle kynout.Chuť výborná.

mimosa: děkuji, Pavli, i za fotku:-K Jak dlouho ti kynul, když ho chceš nechat příště kynout déle?

Tématické fráze:
brambory s kyškou, recepty s kyškou, chléb z kyšky, bramborový nekynutý chleba, co s kyškou recept, brambory z kyškou, brambory k kyškou, recepty brambory s kyškou, domaci chleb s kyskou

Suroviny:
kyška, voda, cukr, brambory, kmín celý, sůl, mouka žitná chlebová, mouka, mouka hladká, droždí

Přidat fotografie receptu