Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lněné bagety s omládkem

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 287 kJ /
2 220 kcal
Bílkoviny65,85 g
Tuky48,80 g
Vláknina24,75 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy366,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a vmícháme mouku - necháme omládek kynout asi hodinu. Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin (sádlo rozpuštěné a vychladlé) a uhněteme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Všechny je naskládáme na bagetový plech a necháme vykynout. Krok 4: Nakynuté bagety postříkáme vodou a upečeme v předehřáté troubě (200°C/asi 30 minut).

Zveřejněno 9. 8. 2016

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lněné bagety s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GVM3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lněné bagety s omládkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GVM3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

magdalenka: děkeji za vyzkoušení <3 i za fotku! :-K

Dnes sa mi nechcelo do obchodu ráno...piekla som zas podľa teba!:-8
(fotodôkaz prikladám)

Skvelé! Recept som dodržala, až na to, že semienka som nemlela - mám ich rada celé v pečive.(A nepostriekala som vodou, nechala som im rustikálny vzhľad, ale zato som ich narezala!:-8) Vďaka za ďalší perfektný recept.:yes:

magdalenka: a já jsem vděčná za vyzkoušení a krásnou fotku:-K:yes:

Tématické fráze:
bagety s omladkem, lněné bagety recept, lneny chleba s omladkem

Suroviny:
voda, mouka hladká, sladěnka, droždí, voda, sádlo, sůl, kmín celý, semínka lněná, mouka žitná chlebová, mouka hladká

Přidat fotografie receptu