Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Litevský studený boršč Šaltibarščiai

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jirkas1 Jirkas1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 199 kJ /
526 kcal
Bílkoviny42,86 g
Tuky24,12 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 617 mg
Sodík 508 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy34,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme si červenou řepu do měkka a vejce na tvrdo a necháme vychladnout. Krok 2: Do mísy nakrájíme okurky (cca 1cm kousky), přidáme nasekaný kopr, jarní cibulku s natí, nahrubo nastrouhanou řepu a nakrájené vejce.
Zalijeme kefírem a mlékem, popřípadě ještě zředíme vodou a osolíme. Krok 3: Uvaříme brambory a poté opečeme na másle. Krok 4: Servírujeme studenou polévku a teplé brambory.

Zveřejněno 13. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litevský studený boršč Šaltibarščiai

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AY1j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litevský studený boršč Šaltibarščiai

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AY1j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

<3 Můj nejoblíbenější pokrm v letě!!! Ale byla jsem překvapená, že v receptu se objevuje mléko. My (pocházím z Pobaltí) používáme kefír rozředěný studenou vodou. Může se přidat kysanka. Úplný luxus: kysanou smetanu smíchat se žloutkem. Kopr a cibulka by se měly rozmačkat se soli (nejlépe v hmoždíři). Je dobré nechat polévku asi půl hodiny v ledničce, aby se chutě propojily. Ale nepochybuji o tom, že i podle uvedeného receptu bude boršč perfektní! :yes:

Tématické fráze:
litevský boršč, litevské máslo, šaltibarščiai recept dala, litevske recepty, šaltibarščaj, šaltibarščiai polévka recept, studený boršč, polevka saltibarscai, saltibarscai recept, studený boršč, červená řepa na studeno recepty, saltiabrsciai

Suroviny:
řepa červená, vejce, okurka čerstvá, kopr, cibulka jarní, kefír, mléko, sůl, brambory

Přidat fotografie receptu