Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 229 kJ / 6 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,17 g |
Tuky | 408,14 g |
Vláknina | 5,71 g |
Cholesterol | 2,06 g |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 527,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšlehejte do pěny a na dvakrát zašlehejte i cukr. Pěna zpevní a vy opatrně metličkou vmíchejte prosátou hladkou mouku.
Krok 2: Ovocné pyré svařte s cukrem a škrobem. Do částečně zchladlého přidejte želatinu a nalijte na upečený piškot.
Krok 3: Cukr se škrobem důkladně promíchejte a přidejte i žloutky. Za stálého míchání přilévejte svařené mléko a důkladně prošlehejte. Vraťte znovu na sporák a celou vaječnou směs svařte do konzistence pudinku. Poté vmíchejte nabobtnalou želatinu a důkladně míchejte, než se úplně rozpustí.
Do částečně zchladlé směsi zašlehejte máslo a opatrně promíchejte se šlehačkou, kterou si vyšlehejte tak napůl.
-
Dort dejte na 5-8 hodin do mrazáku. Teprve tehdy bude připravený k polévání polevou. Krok 4: Vodu, glukózu a cukr svaříme do rozpuštění cukru a od vykypění vařte 3-5 minut za teploty 103 °C.
Přidejte k ostatním surovinám a při 60 °C vmíchejte i nabobtnalou želatinu.
Projeďte tyčovým mixérem a popřípadě obarvěte 2 g práškové barvy.
Podle ruského originálu receptu necháme zchladnout na 32 - 35 °C a poleva je připravena k polévání. Mě se ale osvědčilo polévat polevou při vyšší teplotě. Lépe se roztékala a nedělala vlny.
Do částečně zchladlé směsi zašlehejte máslo a opatrně promíchejte se šlehačkou, kterou si vyšlehejte tak napůl.
-
Dort dejte na 5-8 hodin do mrazáku. Teprve tehdy bude připravený k polévání polevou. Krok 4: Vodu, glukózu a cukr svaříme do rozpuštění cukru a od vykypění vařte 3-5 minut za teploty 103 °C.
Přidejte k ostatním surovinám a při 60 °C vmíchejte i nabobtnalou želatinu.
Projeďte tyčovým mixérem a popřípadě obarvěte 2 g práškové barvy.
Podle ruského originálu receptu necháme zchladnout na 32 - 35 °C a poleva je připravena k polévání. Mě se ale osvědčilo polévat polevou při vyšší teplotě. Lépe se roztékala a nedělala vlny.
Zveřejněno 14. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s jahodovým želé, krémem z mascarpone a poleva mirror
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KV68
Moje poznámka
Dort s jahodovým želé, krémem z mascarpone a poleva mirror
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KV68
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 23 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 11 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 26 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
zrcadlová poleva video,
ovocná poleva na dort,
ovocná poleva,
poleva na dort,
ovocná poleva na dort recept,
želé poleva,
ovocná poleva z pudinku,
miror poleva na dort,
dort miror,
dort s jahodovým želé,
dorty s polevou mirror,
miror dort,
zrcadlová poleva recept,
miror dorty,
dort s mascarpone krémem,
miror poleva,
ovocna poleva na dorty recepty,
ovocný dort s mascarpone,
dort s jahodovym pyre,
poleva miror
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
cukr,
škrob,
želatina,
mléko,
šlehačka,
mascarpone,
žloutek,
cukr,
máslo,
škrob kukuřičný,
želatina,
voda,
salko,
cukr,
čokoláda bílá,
želatina
Komentáře (4)